Στην παλιά αντιπαράθεση για την υπόθεση Siemens επανήλθαν το ΚΚΕ και το ΛΑΟΣ κατά την συζήτηση στη Βουλή του νομοσχεδίου για το Ασφαλιστικό του Δημοσίου.

Ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ επικαλέστηκε την κατάθεση του πρώην υπουργού Μεταφορών, Χρήστου Βερελή, στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά την υπόθεση Siemens, σύμφωνα
με την οποία, το ΚΚΕ δεν είχε μετοχές στην εταιρεία «Γερμανός».

«Το ΚΚΕ δέχθηκε και δέχεται χυδαίες προβοκατόρικες επιθέσεις από την ηγεσία τόσο του ΠΑΣΟΚ, όσο και του ΛΑΟΣ. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ έλεγαν πως το ΚΚΕ είχε μετοχές στην εταιρεία ‘Γερμανός’ και χρησιμοποίησαν χαλκευμένα πρακτικά της Βουλής… Εγώ δεν ήμουν στην Επιτροπή, γιατί μέλος της οικογένειας μου έκανε επέμβαση στη Θεσσαλονίκη και ήμουν εκεί» είπε ο βουλευτής.

«Ακούσαμε την απολογία του κ. Τζέκη σχετικά με την απουσία του από την Επιτροπή στο επίμαχο θέμα της ‘Γερμανός’» παρενέβη ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης και πρόσθεσε: «Υπάρχει διαδικασία σε περίπτωση κωλύματος. Θέλω να πιστεύω ότι το ΚΚΕ δεν θα φέρει αντίρρηση στη σύσταση της Εξεταστικής Επιτροπής. Φως θέλουμε, περισσότερο φως. Εσείς, όμως, δεν είστε το κόμμα, που αρνείται τον έλεγχο της Πολιτείας στα οικονομικά του; Δεν είστε εσείς που πληρώνετε τους εργαζόμενους με κατώτερο μισθό από τη συλλογική σύμβαση εργασίας; Μην προσπαθείτε να κρυφτείτε πίσω από τον αντικομμουνισμό. Δεν είστε εκτός κριτικής. Και πάντως, ο ‘Γερμανός’ δεν ανήκε ποτέ στις τάξεις του ΛΑΟΣ».

Στην απάντησή του, ο κ. Τζέκης ανέφερε: «Όταν πέφτουν οι μάσκες και αποκαλύπτεται ο προβοκατόρικος ρόλος υπάρχει σύγχυση. Δεν άκουσα τίποτα να πει ο κ. Καρατζαφέρης για τα χαλκευμένα στοιχεία, που χρησιμοποίησε. Χθες, ήταν εκπρόσωποι από την Επιθεώρηση Εργασίας και στον 902 και τον 904. Το ΚΚΕ δεν έχει αρνηθεί ποτέ τον έλεγχο των αρμοδίων οργάνων του κράτους και στις επιχειρήσεις, που έχει. Είναι διαφορετικό όμως αυτό, από το να δώσουμε ονόματα κομματικών μελών σ’ αυτούς, που θέλουν να αποκόψουν το ΚΚΕ από τη βάση του».

«Η ύβρις είναι προνόμιο του ΚΚΕ» αντέτεινε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ και συμπλήρωσε: «Αν δεν θέλουν έλεγχο σε ονόματα, γιατί φοβούνται να φανερωθεί ποιοι είναι οι χορηγοί τους, δικαίωμά τους. Εμείς δεν φοβόμαστε. Ας γίνουν φύλλο και φτερό τα πάντα. Εμείς δεν βάζουμε περιουσιακά στοιχεία σε ονόματα στελεχών μας για να τα κρύβουμε. Αν αύριο το πρωί γίνει έρευνα για τη ‘Γερμανός’, έχω την αίσθηση πως
θα γελάσει κάθε πικραμένος».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ