Θα προασπιστούμε τα δικαιώματά μας, απαντά η Αθήνα στην Αγκυρα για το «Πίρι Ρέις»
H Αθήνα παρακολουθεί με προσοχή τις κινήσεις του τουρκικού ωκεανογραφικού «Πίρι Ρέις», δήλωσε ο υπουργός Αμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος, ξεκαθαρίζοντας ότι σε κάθε περίπτωση «θα προασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα».
H Αθήνα παρακολουθεί με προσοχή τις κινήσεις του «Πίρι Ρέις», δήλωσε ο
υπουργός Αμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος, ξεκαθαρίζοντας ότι σε κάθε
περίπτωση «θα προασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα».
Ο κ. Βενιζέλος διευκρίνισε ότι προς το σκάφος πλέει μεταξύ Καστελόριζου και Κύπρου στα διεθνή ύδατα.
Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβέκουρας είχε δηλώσει ότι η Αθήνα κάλεσε με διάβημά της την Αγκυρα να απέχει από κάθε δραστηριότητα, που θίγει τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα, ενώ πρόκειται να επιδώσει ρηματική διακοίνωση.
«Οι ενέργειες της Τουρκίας μάς προβληματίζουν, καθώς δεν συνάδουν με την εκπεφρασμένη βούληση των δύο πρωθυπουργών, εκδηλώνουν μια διάσταση λόγων και πράξεων κι επιβαρύνουν το κλίμα ενόψει της επανάληψης των διερευνητικών συνομιλιών στις 19 Ιουλίου».
Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Δημ. Δρούτσας, θα συναντηθεί με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, στο Αλμάτι, στο περιθώριο της συνόδου του ΟΑΣΕ, όπου θα θέσει το ζήτημα.
Ο ΛΑΟΣ σχολίασε σχετικά: «Οι προκλήσεις της Τουρκίας ξεπερνούν κατά πολύ την ανοχή μας. Χρειάζεται απάντηση ανάλογη και ισοδύναμη με την πρόκληση.
» Ας αναλάβει επιτέλους η κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου τις ευθύνες της, διαφορετικά τα τετελεσμένα αυτά γεγονότα την καθιστούν υπόλογη απέναντι στον ελληνικό λαό.»
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ισραήλ: Καλείται από το Συμβούλιο της Ευρώπης να εγκαταλείψει το νομοσχέδιο για τη θανατική ποινή
- 3 άμαχοι νεκροί στην Ουκρανία, ανάμεσά τους 13χρονος, και ένας στη νοτιοανατολική Ρωσία
- Ισραήλ: «Βαθιά ανησυχία» από Γερμανία, Γαλλία, Βρετανία και Ιταλία για σχέδιο διεύρυνσης της θανατική ποινής
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Σχέδιο για Αγιο Φως κανονικά το Πάσχα
- Λάρισα: 78χρονος απείλησε οδηγό λεωφορείου με οπλισμένο ψαροντούφεκο
- Γιορτή σήμερα 30 Μαρτίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο

