Πέθανε ο οργανωτής της επίθεσης του «Μαύρου Σεπτέμβρη» στους Ολυμπιακούς του Μονάχου
Ο Μοχάμεντ Ουντέχ, οργανωτής σύμφωνα με την παραδοχή του της αιματηρής τρομοκρατικής επίθεσης στην ισραηλινή αποστολή κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Μονάχου το 1972, πέθανε σε ηλικία 73 ετών, όπως ανέφερε η οικογένεια του.
Ο Μοχάμεντ Ουντέχ, οργανωτής της αιματηρής τρομοκρατικής επίθεσης στην ισραηλινή αποστολή κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Μονάχου το 1972, πέθανε σε ηλικία 73 ετών, όπως ανέφερε η οικογένεια του.
Έντεκα αθλητές σκοτώθηκαν κατά την επίθεση και άλλοι πέντε ένοπλοι και ένας αστυνομικός επίσης έχασαν τη ζωή τους σε ένα γεγονός που σόκαρε τον κόσμο αν και δεν έγινε αφορμή για διακοπή των Αγώνων.
Ο Ουντέχ, ή Αμπού Νταούντ όπως ήταν το ψευδώνυμό του, δεν συμμετείχε στην επίθεση ενώ, αναφέρει με το BBC, δεν μετάνιωσε γιατί τους θεωρούσε νόμιμους στόχους καθώς οι αθλητές ήταν και έφεδροι στρατιώτες.
Τα επόμενα χρόνια το Ισραήλ εντόπισε και δολοφόνησε πολλούς Παλαιστίνιους που πιστεύεται ότι συμμετείχαν στην επίθεση. Ο Ουντέχ θεωρείται ότι επέζησε από απόπειρα δολοφονίας το 1981 στη Πολωνία.
Τα τελευταία χρόνια ο Ουντέχ ζούσε στη Συρία καθώς το Ισραήλ είχε απαγορεύσει την επάνοδό του στη Δυτική Όχθη. Μία ημέρα πριν το θάνατό του εισήχθη σε νοσοκομείο με προβλήματα στα νεφρά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αλέξης Χαρίτσης: Η κυβέρνηση κυνηγά τους αγρότες και καλύπτει την πραγματική εγκληματική οργάνωση
- Η Ferrari στο έτος μηδέν: Η τραγωδία της πρώτης σεζόν του Χάμιλτον
- Στα άκρα η σύγκρουση κυβέρνησης και αγροτών – Σκληρή καταστολή ενάντια στο πανελλαδικό άπλωμα των μπλόκων
- Επεισόδια στην Κρήτη: Δύο συλλήψεις στο Ηράκλειο – Δικογραφία για τουλάχιστον 10 άτομα στα Χανιά
- Οι Σπερς στο σταυροδρόμι: πρέπει να τα παίξουν όλα για τον Αντετοκούνμπο;
- Ρεκόρ πτωχεύσεων δεκαετίας για επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα στη Γερμανία

