Από το 2011 και για τα επόμενα τρία χρόνια η Pirelli θα είναι η αποκλειστική προμηθεύτρια ελαστικών στις ομάδες της Formula 1, όπως ανακοίνωσε σήμερα (23/6) η FIA. Προηγήθηκαν μήνες διαβουλεύσεων που ακολούθησαν την ανακοίνωση της Bridgestone ότι θα αποχωρήσει από το σπορ στο τέλος του 2010.

Οι ομάδες της Formula 1 και ο εμπορικός διευθυντής του σπορ, Bernie Ecclestone, είχαν ήδη συμφωνήσει και υπογράψει προσύμφωνα με την ιταλική εταιρεία ελαστικών, που επίσης είναι ο αποκλειστικός προμηθευτής ελαστικών και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι.

Μετά από την αρχική εκδήλωση ενδιαφέροντος τριών εταιρειών, η Pirelli επιλέχθηκε έναντι της Michelin και της Cooper Avon – παρότι ο πρόεδρος της FIA, Jean Todt, φερόταν να προτιμά τη λύση της Michelin. Η Pirelli είχε αποχωρήσει από τη F1 στο τέλος του 1991 και η Michelin στο τέλος του 2006.

auto.in.gr