Με περικοπή της τροφοδοσίας φυσικού αερίου κατά 85% απειλεί η Ρωσία την Λευκορωσία
Η Gazprom ανακοίνωσε ότι πιθανόν να περικόψει την τροφοδοσία φυσικού αερίου στη Λευκορωσία κατά 85% στις 21 Ιουνίου, εάν η τελευταία δεν κατορθώσει να αποπληρώσει τις οφειλές της, που ανέρχονται σε 192 εκατομμύρια δολάρια.
Ο ρωσικός ενεργειακός γίγαντας Gazprom ανακοίνωσε ότι πιθανόν να περικόψει την τροφοδοσία φυσικού αερίου στη Λευκορωσία κατά 85% στις 21 Ιουνίου, εάν η τελευταία δεν κατορθώσει να αποπληρώσει τις οφειλές της, που ανέρχονται σε 192 εκατομμύρια δολάρια.
«Λαμβάνοντας υπόψη το κόστος του φυσικού αερίου που ήδη έχει χορηγηθεί για τον Ιούνιο και το μέγεθος του χρέους, αποφασίστηκε η μείωση της τροφοδοσίας κατά 85%», αναφέρει σε ανακοίνωση της Gazprom ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Αλεξέι Μίλερ.
«Το υπολειπόμενο 15% θα επιτρέψει στη Λευκορωσία να διατηρήσει ενεργό το σύστημα αγωγών του φυσικού αερίου έως ότου αποπληρωθεί το χρέος», προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Τζέφρι Έπσταϊν: Τα νέα στοιχεία για τον θάνατό του – Η πορτοκαλί φιγούρα και ο γιατρός που λέει ότι στραγγαλίστηκε
- HOTΕΛ ΕΛVIRA»: Νέο επεισόδιο απόψε στο MEGA
- Κρήτη: Ακρωτηριάστηκε στο πόδι η γυναίκα που παρασύρθηκε από φορτηγό στο Ηράκλειο
- Παίκτης της Λεβερκούζεν αποθέωσε τον Μεντιλίμπαρ πριν το ματς με τον Ολυμπιακό (vid)
- Ιράν: Οι ΗΠΑ προετοιμάζονται για παρατεταμένη στρατιωτική εκστρατεία
- Κακοκαιρία: Σαρώνει σε Ηλεία και Μεσσηνία – Πλημμύρες και διαρκείς κατολισθήσεις βράχων – Απειλούνται σπίτια


