Με περικοπή της τροφοδοσίας φυσικού αερίου κατά 85% απειλεί η Ρωσία την Λευκορωσία
Η Gazprom ανακοίνωσε ότι πιθανόν να περικόψει την τροφοδοσία φυσικού αερίου στη Λευκορωσία κατά 85% στις 21 Ιουνίου, εάν η τελευταία δεν κατορθώσει να αποπληρώσει τις οφειλές της, που ανέρχονται σε 192 εκατομμύρια δολάρια.
Ο ρωσικός ενεργειακός γίγαντας Gazprom ανακοίνωσε ότι πιθανόν να περικόψει την τροφοδοσία φυσικού αερίου στη Λευκορωσία κατά 85% στις 21 Ιουνίου, εάν η τελευταία δεν κατορθώσει να αποπληρώσει τις οφειλές της, που ανέρχονται σε 192 εκατομμύρια δολάρια.
«Λαμβάνοντας υπόψη το κόστος του φυσικού αερίου που ήδη έχει χορηγηθεί για τον Ιούνιο και το μέγεθος του χρέους, αποφασίστηκε η μείωση της τροφοδοσίας κατά 85%», αναφέρει σε ανακοίνωση της Gazprom ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Αλεξέι Μίλερ.
«Το υπολειπόμενο 15% θα επιτρέψει στη Λευκορωσία να διατηρήσει ενεργό το σύστημα αγωγών του φυσικού αερίου έως ότου αποπληρωθεί το χρέος», προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Σομαλιλάνδη: Το Ισραήλ υπερασπίζεται στο ΣΑ του ΟΗΕ την απόφασή του να την αναγνωρίσει
- Ουκρανία: Τη συνέχιση παροχής στρατιωτικής στήριξης ενέκρινε η ιταλική κυβέρνηση
- Ουκρανία: Η Δύση πρέπει να συμβιβαστεί με την πραγματικότητα επί του πεδίου, τονίζει ο Λαβρόφ,
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Μύθοι και αλήθειες για τους «αιώνιους»
- Ο Τραμπ παρέχει πλήρη στήριξη στον Νετανιάχου – Aπειλεί Ιράν, Χαμάς και Χεζμπολάχ «αν συμπεριφέρονται άσχημα»
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 30.12.2025]
