Ο Dani Pedrosa σε τροχιά τίτλου
Ο Ισπανός της Repsol Honda δείχνει φέτος ισχυρότερος από ποτέ για τη διεκδίκηση του τίτλου του MotoGP και θεωρεί κρισιμότερη παράμετρο επιτυχίας τη σταθερότητα στα πέντε Grands Prix των έξι προσεχών εβδομάδων, με πρώτο το MotoGP στο ανακαινισμένο Σίλβερστοουν την Κυριακή (20/6).
Με την επιβλητική του νίκη στο Μουτζέλο ο Dani Pedrosa απέδειξε ότι διαθέτει, τόσο ο ίδιος όσο και η Repsol Honda, τη δυναμική να μπει στη διεκδίκηση του φετινού τίτλου του MotoGP και να αντιμετωπίσει τον Jorge Lorenzo της Fiat Yamaha.
Ο πρόσφατος ανασχεδιασμός της πίστας του Σίλβερστοουν στη Βρετανία –όπου την Κυριακή (20/6) θα διεξαχθεί ο 5ος φετινός αγώνας του σπορ- της έχει δώσει χαρακτήρα πολύ γρήγορου σιρκουί και αυτό θεωρητικά επιβραβεύει το πλεόνασμα ισχύος του κινητήρα της Honda RC212V.
Ο Ισπανός, που βρίσκεται 25 βαθμούς πίσω από τον J. Lorenzo στη μάχη του τίτλου, εκτιμά ότι ο κρισιμότερος παράγοντας για τη διεκδίκηση του τίτλου είναι η σταθερότητα στην κορυφή στα τρία διαδοχικά GP που έρχονται.
Μετά το Σίλβερστοουν ακολουθούν διαδοχικά, με διαφορά μίας εβδομάδας μεταξύ τους, οι αγώνες στο Ασεν της Ολλανδίας και στη Βαρκελώνη της Ισπανίας, ενώ στις επόμενες έξι εβδομάδες θα διεξαχθούν συνολικά πέντε αγώνες.
«Θα είναι πολύ σημαντικό να μην κάνουμε λάθη και να διατηρήσουμε τη σταθερότητα στα αποτελέσματά μας» είπε ο 24χρονος. «Είμαστε σε καλή κατάσταση, μετά τη νίκη μας στο Μουτζέλο. Εγώ και η ομάδα πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διατηρήσουμε αυτή τη δυναμική.
Από όσα έχω δει, το Σίλβερστοουν είναι ένα γρήγορο σιρκουί, με μεγάλη τελική ταχύτητα και πολλές δεξιές στροφές που στρίβεις με ανοιχτό γκάζι. Θα ξεκινήσουμε την Παρασκευή χωρίς προηγούμενη εμπειρία, αλλά αυτό ισχύει για όλους κι ελπίζω να προσαρμοστούμε γρήγορα», κατέληξε.
auto.in.gr
- Στενά του Ορμούζ: Οι ΗΠΑ έπληξαν με διατρητικές βόμβες εγκαταστάσεις πυραύλων κατά πλοίων επιφανείας
- Φλόριντα: Νέα εκτέλεση θανατοποινίτη – Είχε απαγάγει, βιάσει και σκοτώσει νεαρή μητέρα
- Ιράν: 2 νεκροί από «θραύσματα πυραύλων» στο Τελ Αβίβ – Νέα ομοβροντία ιρανικών πυραύλων κατά του Ισραήλ
- Λίβανος: Το Ισραήλ ισχυρίζεται ότι έπληξε εκτοξευτήρες της Χεζμπολά
- Προσφυγή της Σενεγάλης στο CAS μετά την αφαίρεση του Κόπα Άφρικα
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: 14+3 βουλευτές στον ΟΠΕΚΕΠΕ-2
