Μεικτό κλείσιμο στις ευρωπαϊκές αγορές, άνοδος τελικά στη Γουόλ Στριτ την Παρασκευή
Με μεικτά πρόσημα σταμάτησαν την πορεία τους την Παρασκευή οι δείκτες των ευρωπαϊκών αγορών, μετά από συνεδριάσεις με νευρικότητα. Στο πράσινο τελικά η Γουόλ Στριτ, η οποία είχε κινηθεί σε αρνητικό κυρίως έδαφος.
Με μεικτά πρόσημα σταμάτησαν την πορεία τους την Παρασκευή οι δείκτες
των ευρωπαϊκών αγορών, ενώ η Γουόλ Στριτ έκλεισε τελικά στο πράσινο μετά από συνεδριάσεις με έντονη νευρικότητα.
Στην Ευρώπη, ενισχυμένες έκλεισαν οι μετοχές των περισσότερων τραπεζών. Μετά την ανάκαμψη των δεικτών την Πέμπτη το βλέμμα της αγοράς στράφηκε στα μακρο-οικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ.
Ενθαρρυντική ήταν η ενίσχυση της αμερικανικής καταναλωτικής εμπιστοσύνης, και μάλιστα με το ισχυρότερο ρυθμό των τελευταίων 2,5 ετών -απογοητευτική όμως η απροσδόκητη μείωση 1,2% στις λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ.
Οι μετοχές τεχνολογικών εταιρειών προσέθεσαν τις περισσότερες μονάδες στους δείκτες, οι οποίοι έκλεισαν τελικά με άνοδο.
Στη
Φρανκφούρτη, ο DAX30 υποχώρησε κατά 0,14% στις 6.047,83 μονάδες
και ο CAC40 στο Παρίσι
έκλεισε με άνοδο 1,11% στις 3.555,52 μονάδες. Ο FTSE100 στο Λονδίνο ενισχύθηκε κατά 0,61% στις 5.163,68
μονάδες.
Στη Νέα Υόρκη ο Dow Jones έκλεισε στις 10.211.07 μονάδες με άνοδο 0.38% ενώ ο Nasdaq ενισχύθηκε κατά 1,12% στις 2.243,60 μονάδες. Ο S&P500 βρέθηκε στις 1.091,60 μονάδες με άνοδο 0,44%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αγρότες στο in: «Μας δίνουν συνεχώς υποσχέσεις – Αν τους αφήσουμε, θα μας τελειώσουν»
- Super League: Όλα τα ντέρμπι του β’ γύρου – Οι μέρες και οι ώρες των αγώνων
- Καραμανλής: Τα «μάτια» του Μαξίμου στον πρώην πρωθυπουργό και τους αγρότες
- Ο Κόντε(ς) και ο «βασιλιάς» της Νάπολι
- Οι εργαζόμενοι στο μουσείο του Λούβρου αποφάσισαν να προχωρήσουν σε απεργία διαρκείας – Πότε ξεκινά
- Μετανάστευση: Οι υπουργοί της ΕΕ συμφώνησαν για τις απελάσεις – Ανησυχούν οι οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων



