Αν και ο Kimi Raikkonen εξακολουθεί να μην αποκλείει πιθανή επιστροφή στη Formula 1 στο μέλλον, όλα δείχνουν ότι το 2011 θα παραμείνει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι. Μάλιστα, ο Φινλανδός εξακολουθεί να τρέφει φιλοδοξίες διάκρισης και στις Ειδικές Διαδρομές.

Η Citroen πρόσφατα ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει στον 31χρονο δέκα ημέρες δοκιμών στο δεύτερο μισό της φετινής αγωνιστικής χρονιάς του WRC, δείχνοντας ξεκάθαρη διάθεση να επενδύσει σε εκείνον.

Επιπλέον, ο Kimi ανέκαθεν ξεκαθάριζε ότι δεν θα επέστρεφε στη F1 παρά μόνο αν οδηγούσε για μια κορυφαία ομάδα. Με την ανακοίνωση του νέου συμβολαίου της RBR με τον Mark Webber και την ανάλογη τροπή που διαφαίνεται ότι θα έχουν οι συζητήσεις του Felipe Massa με τη Ferrari, καμία από τις τέσσερις κορυφαίες ομάδες της F1 (Ferrari, McLaren, Mercedes, RBR) δεν θα έχει διαθέσιμη θέση για τον Kimi το 2011 – θεωρητικά.

Ακόμη, πέραν των παραπάνω, ο ίδιος ο Kimi δείχνει να διασκεδάζει πολύ περισσότερο στα ράλι και εργάζεται σκληρά: «Λατρεύω αυτή τη δουλειά κι αυτό το περιβάλλον. Αν είσαι σε ένα χαλαρό περιβάλλον δεν πας μακριά», είπε ο Φινλανδός. Λόγια που ποτέ δεν χρησιμοποίησε όσο βρισκόταν στη F1.

Μιλώντας στην αυστριακή εφημερίδα «Kleine Zeitung», συμπλήρωσε: «Έχω πολλά να μάθω και θέλω να γίνω καλός σε αυτό που κάνω. Τώρα είναι καιρός εκμάθησης. Το παρελθόν μου στη F1 δεν μου κάνει κακό. Το παρελθόν είναι παρελθόν, δεν ασχολούμαι μαζί του».

Σε ερώτηση σε ποιό σπορ διασκεδάζει περισσότερο, απάντησε: «Στα ράλι! Διότι πάντοτε υπάρχουν νέες προκλήσεις. Ο καιρός, η επιφάνεια, η διαδρομή αλλάζουν διαρκώς. Πρέπει να είσαι ευέλικτος, προσαρμόσιμος και να αντιδράς γρήγορα».

Τέλος, σχετικά με τη φιλοδοξία να γίνει ο πρώτος παγκόσμιος πρωταθλητής της ιστορίας στη F1 και στα ράλι, τόνισε: «Κανείς δεν μπορεί να δει τόσο μακριά στο μέλλον αλλά ναι, είναι ένα όνειρο».

auto.in.gr