Ο Mark Webber ανανέωσε το συμβόλαιό του με τη Red Bull Racing για το 2011, όπως ανακοίνωσε επίσημα σήμερα (7/06) η ομάδα του Μίλτον Κινς – βάζοντας τέλος στις φήμες που ήθελαν τον Αυστραλό να συζητά με τη Ferrari και τον Kimi Raikkonen να είναι ο αντικαταστάτης του στην RBR.

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του Mark Webber και της ομάδας είχαν σχεδόν ολοκληρωθεί στο πλαίσιο του Grand Prix Ισπανίας και δεν επηρεάστηκαν από το συμβάν του GP Τουρκίας, όπου ο Αυστραλός και ο ομόλογός του, Sebastian Vettel, συγκρούστηκαν και απώλεσαν το 1-2 της ομάδας.

«Συζητούσαμε από πολύ νωρίς φέτος και ήμασταν σε θέση να υπογράψουμε από το Grand Prix της Βαρκελώνης» είπε ο Αυστραλός. «Η απόφαση επέκτασης του συμβολαίου μας ήταν κοινή.

Είναι γνωστό ότι δεν θέλω απλά να τριγυρίζω στη F1, σε αυτό το στάδιο της καριέρας μου και είμαι χαρούμενος που αποφασίζω χρόνο με το χρόνο. Εξακολουθώ να αισθάνομαι πολύ άνετα εδώ, έχω φανταστική σχέση με όλους στην ομάδα και το εργοστάσιο του Μίλτον Κινς είναι σαν το σπίτι μου».

Ο Sebastian Vettel έχει συμβόλαιο με την RBR μέχρι το τέλος του 2012, όμως πρόσφατα η ομάδα έκανε γνωστή την επιθυμία της να το ανανεώσει μέχρι το 2015 για να προλάβει πιθανή προσέγγιση άλλων ομάδων στο νεαρό Γερμανό.

auto.in.gr