Μη παραγεγραμμένες ποινικές ευθύνες πολιτικών για τη Siemens, «βλέπει» ο Σ.Βαλυράκης
Τη θέση ότι στην υπόθεση της Siemens προκύπτουν και ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων, μη παραγεγραμμένες, εξέφρασε ο πρόεδρος της αρμόδιας Εξεταστικής Επιτροπής Σήφης Βαλυράκη, σε δηλώσεις του στον Βήμα 99,5. Στην υπόθεση αυτή, τόνισε, έχουμε ένα «διεθνές οργανωμένο έγκλημα».
Τη θέση ότι στην υπόθεση της Siemens προκύπτουν και ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων, μη παραγεγραμμένες, εξέφρασε ο πρόεδρος της αρμόδιας Εξεταστικής Επιτροπής Σήφης Βαλυράκη, σε δηλώσεις του στον Βήμα 99,5.
{{{ audio1 }}}
Όπως χαρακτηριστικά είπε, έργο της Εξεταστικής είναι να επισημάνει σοβαρές ενδείξεις εμπλοκής πολιτικών προσώπων «και εδώ υπάρχουν αποδείξεις». Απο εκεί και πέρα, συνέχισε, τη διαδικασία την ορίζουν η Βουλή και το Σύνταγμα.
Ο κ. Βαλυράκης σημείωσε πως θα ζητηθεί η ενεργοποίηση όλων των μηχανισμών, και σε διεθνές επίπεδο, σχετικούς με τη διακίνηση «μαύρου χρήματος». Στην υπόθεση αυτή, τόνισε, έχουμε ένα «διεθνές οργανωμένο έγκλημα».
Ειδικά για την υπόθεση του πρώην υπουργού Τάσου Μάντελη, ο κ. Βαλυράκης μίλησε για αντιδράσεις που έχουν «κάποια δόση υποκρισίας», δεδομένου -όπως ανάφερε- ότι υπόθεση είναι γνωστή εδώ και δύο χρόνια.
«Επί πέντε χρόνια όλες οι δυνάμεις και οι εξουσίες συγκάλυπταν» υποστήριξε, διαβεβαιώνοντας ότι «θα προχωρήσουμε στην πλήρη αποκάλυψη της αλήθειας, στην εκκαθάριση του σκανδάλου που αφορά στο πολιτικό σύστημα στο σύνολό του».
Επίσης, ο κ. Βαλυράκης είπε ότι θα ζητηθεί το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών και άλλων προσώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση Μαντέλη.
Αναφορικά με το πόρισμα που θα προκύψει, δήλωσε ότι γίνεται προσπάθεια για έκδοση κοινού πορίσματος, ενώ ως προς το ενδεχόμενο παράτασης των εργασιών της Επιτροπής απάντησε ότι αυτό θα εξαρτηθεί από την πορεία της διαδικασίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Δυτική Όχθη: Έντονες αντιδράσεις από τους Παλαιστίνιους για τα νέα μέτρα του Ισραήλ – «De facto προσάρτηση»
- Greece Energy Outlook: Deals and Vertical Corridor Talks
- Φάμελλος για Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας: Είμαστε υπερήφανοι που καθιερώθηκε με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ
- Από το Hamnet στο H is for Hawk: Γυναίκες, γεράκια και η αθόρυβη ανατροπή των έμφυλων στερεοτύπων
- Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης στην ετήσια εκδήλωση της Παγκρητίου Ενώσεως
- Το τελευταίο «αντίο» στον θρύλο της νύχτας – Συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτησαν τον Λάκη Ραπτάκη
