
Αποδούλου
Kοντά στο σημερινό χωριό Αποδούλου που βρίσκεται σε απόσταση 54χλμ. από το Ρέθυμνο, στη θέση Τούρνες έχουν αποκαλυφθεί τα κατάλοιπα παλαιανακτορικού κέντρου.
Τις πρώτες έρευνες πραγματοποίησε ο αρχαιολόγος Σπ. Μαρινάτος το 1934.
Ακολούθησε το γερμανικό αρχαιολογικό ινστιτούτο κατά τη διάρκεια του Β Παγκοσμίου Πολέμου και από το 1985 κ.ε. συστηματικές ανασκαφές διενεργεί το Υπουργείο Πολιτισμού σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Νάπολης. Στον αρχαιολογικό χώρο Αποδούλου, που θα πρέπει να ήταν εξαιρετικής σημασίας κατά την αρχαιότητα μια και ήλεγχε το πέρασμα προς την πεδιάδα της Μεσαράς, έχουν αποκαλυφθεί τρία κτιριακά συγκροτήματα καθώς και θολωτοί τάφοι ένας από τους οποίους διέθετε δρόμο μήκους 7 μ. και στο εσωτερικό του βρέθηκε τρεις σαρκοφάγοι.
Πηγή: Νομαρχιακή Επιτροπή Τουριστικής Προβολής Ρεθύμνου, http://www.rethymnon.gr/,Εκδόσεις Mediterraneo
Νομαρχιακή Επιτροπή Τουριστικής Προβολής Ρεθύμνου
- Οι αριθμοί που έγραψαν Ιστορία: Τα επιτεύγματα του Μαρόκου και τα αρνητικά ρεκόρ της Ολλανδίας (vids, pics)
- Η φτωχοποίηση των εργαζομένων χρειάζεται πολύ περισσότερα από «συμφωνίες κυρίων» για συγκράτηση τιμών
- Η χαμένη ταινία του Σαντάμ Χουσεΐν: Το κινηματογραφικό όνειρο που «βυθίστηκε» στον πόλεμο
- Κύπρος: Αστυνομικός πυροβόλησε τη σύζυγό του και αυτοκτόνησε – Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση η γυναίκα
- Διάσωση 70 μεταναστών νότια της Γαύδου
- Πανελλαδικές 2026: Λήγει σήμερα η προθεσμία για τον κωδικό υποβολής Μηχανογραφικού
- Βάρκιζα: Λαγοκέφαλος δάγκωσε τον τραγουδιστή Δημήτρη Κανέλλο – «Δεν χρειάζεται πανικός»
- Δασμοί: Ακριβότερες από την Τετάρτη οι αγορές από Shein-Temu και άλλες πλατφόρμες εκτός ΕΕ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 30.06.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/kylo-l6DvkaulgwQ-unsplash-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442