
Επανέρχεται το Φανάρι στο θέμα του πρώην μητροπολίτη Αττικής Παντελεήμονα
Η σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου ζήτησε από την Εκκλησία της Ελλάδος να εκδικάσει επί της ουσίας την υπόθεση του πρώην μητροπολίτη Αττικής Παντελεήμονος, πριν το Οικουμενικό Πατριαρχείο μπορέσει να εκφράσει μία τελική κρίση.
Η σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου ζήτησε από την Εκκλησία της Ελλάδος να εκδικάσει επί της ουσίας την υπόθεση του πρώην μητροπολίτη Αττικής Παντελεήμονος, πριν το Οικουμενικό Πατριαρχείο μπορέσει να εκφράσει μία τελική κρίση.
Η ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου στο Φανάρι, αναφέρει ότι η εισήγηση της σχετικής Συνοδικής Επιτροπής διαπιστώνει ότι «η επιβληθείσα ποινή της καθαιρέσεως από της αρχιεροσύνης εστηρίχθη αποκλειστικώς επί νόμων της πολιτείας» και «αποφάσισε ομοφώνως όπως αναπέμψει την υπόθεση εις την Εκκλησία της Ελλάδος προς εκδίκασιν επί της ουσίας και επί την βάση των ιερών κανόνων και επιστροφή εν συνεχεία του φακέλου προς τελική κρίση υπό του Οικουμενικού Πατριαρχείου».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Το NBA στον… αστερισμό του Αντετοκούνμπο: Οι Χιτ φαβορί για την απόκτησή του (pic)
- Θεσσαλονίκη: Αναστέλλονται δρομολόγια για τρένα από και προς Σέρρες – Πώς θα εξυπηρετούνται οι επιβάτες
- Κίνηση: Στο «κόκκινο» ο Κηφισός και το λιμάνι του Πειραιά
- «Γάτες με φράντζες»: Μια διαφορετική performance στο Red Jasper Cabaret Theatre
- Απαγόρευση social media σε ανηλίκους: Η βασική «φωνή» αντίθεσης απέναντι στις καθολικές απαγορεύσεις
- ΣΥΡΙΖΑ καλεί ΠΑΣΟΚ για μομφή στον Μητσοτάκη – Το τριήμερο σφυροκόπημα και το ρίσκο της γαλάζιας συσπείρωσης


