Το αγαπημένο πρόγραμμα παιδιών και νέων, σχεδιασμένο από το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, συνεχίζεται με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς.
Η παραγωγή είναι του Νεανικού Πλάνου. Παράλληλα πραγματοποιούνται εργαστήρια, σεμινάρια, μουσική, συζητήσεις.
Την Κυριακή 2 Μαΐου, στις 16:00 προβάλλεται η ταινία «Ο Ψύλλος – The Flea» σε σκηνοθεσία Δημήτρη Σπύρου

«Ο Ψύλλος είναι ένα όνειρο…είναι τα ταξίδια που θέλω να κάνω, το σπάσιμο των συνόρων του μικρού χωριού μου…είναι τα φτερά που με βοηθούν να πετάξω μακριά».

«Ψύλλος» είναι o τίτλος μιας χειρόγραφης εφημεριδoύλας, που συντάσσει και εκδίδει ένας δωδεκάχρονος μαθητής, σ’ ένα απομονωμένο χωριό της ορεινής Ολυμπίας, o Ηλίας Σειλαϊδής.
«Ψύλλος» είναι όμως κι o ίδιος o μικρός Ηλίας, γιατί είναι τόσο πολύ ταυτισμένος με την εφημερίδα του, ώστε κανείς πια δεν τον φωνάζει με το πραγματικό του όνομα!

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Σπύρου
Σενάριο: Δημήτρης Σπύρου
Φωτογραφία: Προκόπης Δάφνος
Μουσική: Μιχάλης Τερζής
Montaz: Χρήστος Σαντατσόγλου
Ηθοποιοί: Παντελής Τριβιζάς, Βασίλης Κoλoβός, Δήμητρα Χατoύπη, Αμαλία Γκιζά, Δημήτρης Σπύρoυ, Κωστoύλα Τσέλιoυ
Παραγωγή: Δημήτρης Σπύρου – Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου

Επιλεκτική Εργογραφία του Δημήτρη Σπύρου
«Η Ερμηνεία» (1985), ταινία μικρού μήκους.
«Ο Ψύλλος» (1990), ταινία μεγάλου μήκους (Σενάριο-Σκηνοθεσία-Παραγωγή). Η ταινία πήρε έξι Α΄ Βραβεία σε διεθνή Φεστιβάλ. Εκπροσώπησε την Ελλάδα στα Ευρωπαϊκά βραβεία Felix.
«Η Μαυρομάτα» (1995), ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους.
«Ονειρο σε Ασπρο Φόντο» (1996), ταινία μεγάλου μήκους (Σενάριο-Σκηνοθεσία-Συμπαραγωγή).
«Το Μεγάλο Κουτί του Θησαυρού για τα Παιδιά του Μέλλοντος» (1999-2000). Βραβευμένη διεθνής τηλεοπτική συμπαραγωγή 12 χωρών.
«Υποχρεωτική Έξοδος…» (1982), ποίηση.
«Φώτα πορείας» (1987), ποίηση.
«Ο Ψύλλος», μυθιστόρημα 1η έκδοση 1993, 10η έκδοση 2004.
«Το Παιδί στον Ελληνικό Κινηματογράφο» (2001), μελέτη.
«Τα Παιδιά στις Ταινίες του Φρανσουά Τριφό» (2004), μελέτη.

Cine Φιλίπ: Θάσου 11 – Πλ. Αμερικής, τηλ. 210-8612476