Οι Michelin και Cooper Avon στο δρόμο για τη F1
Οι δύο εταιρείες ανταγωνίζονται για την αντικατάσταση της Bridgestone στο επόμενο πρωτάθλημα της Formula 1 και μέχρι τις αρχές Μαΐου 2010 θα έχει γίνει η οριστική επιλογή.
Η Michelin και η Cooper Avon είναι οι δύο επικρατέστερες εταιρείες ελαστικών για την αντικατάσταση της Bridgestone στη Formula 1 το 2011, καθώς η ιαπωνική εταιρεία εμμένει στην απόφασή της να αποχωρήσει από το σπορ παρά τις πολύπλευερες πιέσεις που δέχθηκε για να αναθεωρήσει.
Οι περισσότερες ομάδες της Formula 1 είναι ικανοποιημένες από τις εμπορικές πτυχές της πρότασης της Michelin, αλλά -σύμφωνα με φήμες- ο Bernie Ecclestone προώθησε τη λύση της Cooper Avon διότι είναι αντίθετος με την πρόταση της Michelin να αυξηθεί το μέγεθος των ζαντών των μονοθεσίων από 13 σε 18 ίντσες.
Οι δύο εταιρείες έχουν εκφράσει έντονο ενδιαφέρον και παρότι είναι στο συμφέρον και των δύο (για λόγους προβολής) να προκριθούν αμφότερες και να ανταγωνιστούν μεταξύ τους, οι κανονισμοί της Formula 1 επιβάλλουν την ύπαρξη μόνο ενός προμηθευτή ελαστικών.
Το θέμα συζητήθηκε στη Σαγκάη το προηγούμενο Σαββατοκύριακο (17-18/04) και μέχρι το επόμενο Grand Prix, στην Ισπανία την 9η Μαΐου, αναμένεται να έχει βρεθεί οριστική λύση. Η σύντομη επίλυση του θέματος είναι απαραίτητη, διότι τώρα ξεκινά η κατασκευή των μονοθεσίων του 2011.
auto.in.gr
- Μυτιλήνη: Κινητοποιήσεις κτηνοτρόφων και αγροτών για τα κρούσματα αφθώδους πυρετού
- LIVE: Μπολόνια – Λάτσιο
- «Greek Diners» – Ιστορίες, προσδοκίες και σκληρή δουλειά πίσω από τα ελληνικά εστιατόρια της ΝΥ στα 70s
- ΚΚΕ: Ο κ. Μητσοτάκης εμφανίζεται προκλητικά ως «παρατηρητής» του πολέμου
- 25η Μαρτίου: Γαλανόλευκη – γίγας 180 τ.μ. στην Πειραϊκή για την εθνική επέτειο – Η πρωτοβουλία του Δήμου Πειραιά
- Αντώνης Ψαρόπουλος για Τέμπη: Τη Δευτέρα περιμένω από τη Δικαιοσύνη να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων
