Οριακή μείωση σημείωσε τον Ιανουάριο το εμπορικό έλλειμμα της Ελλάδας
Στα 2,2 δισ. ευρώ έφτασε το εμπορικό έλλειμμα της Ελλάδας τον Ιανουάριο του 2010 σημειώνοντας μείωση κατά 0,1 δισ. ευρώ σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2009, όπως προκύπτει από στοιχεία της κοινοτικής στατιστικής υπηρεσίας Eurostat.
Στα 2,2 δισ. ευρώ έφτασε το εμπορικό έλλειμμα της Ελλάδας τον Ιανουάριο του 2010 σημειώνοντας μείωση κατά 0,1 δισ. ευρώ σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2009, όπως προκύπτει από στοιχεία της κοινοτικής στατιστικής υπηρεσίας Eurostat.
Ειδικότερα, οι ελληνικές εξαγωγές ανήλθαν σε 1 δισ. ευρώ , οι εισαγωγές στα 3,2 δισ. ευρώ με αποτέλεσμα το εμπορικό έλλειμμα της Ελλάδας να μειωθεί από 2,3 δισ. ευρώ σε 2,2 δισ. ευρώ. Σημειώνεται ότι σε σχέση με το 2009, οι ελληνικές εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 1% ενώ οι εισαγωγές μειώθηκαν κατά 3%.
Σύμφωνα με τη Eurostat, το μεγαλύτερο εμπορικό πλεόνασμα στους «27» εμφανίζει η Γερμανία με 8 δις. ευρώ και ακολουθεί η Ιρλανδία με 3,3 δις. ευρώ ενώ το μεγαλύτερο εμπορικό έλλειμμα εμφανίζει η Μεγάλη Βρετανία με 9,4 δισ. ευρώ και ακολουθούν η Γαλλία με 5,2 δσ. ευρώ, η Ισπανία με 4,5 δισ. ευρώ, η Ιταλία με 3,4 δισ. ευρώ και η Ελλάδα με 2,2 δισ. ευρώ.
Στην ευρωζώνη το Φεβρουάριο του 2010 σημειώθηκε εμπορικό πλεόνασμα με τον υπόλοιπο κόσμο ύψους 2,6 δισ. ευρώ ενώ για τους «27» διαπιστώνεται εμπορικό έλλειμμα 6 δισ. ευρώ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Νοσοκομείο Παίδων: Διασωληνώθηκε 3χρονος που εισήχθη με γρίπη – Στη ΜΕΘ σε καλύτερη κατάσταση 6χρονος
- Η σωστή προετοιμασία προστάτευσε τον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης
- Άρχισαν τα «όργανα» στο Μουντιάλ: Η Γερμανία σκέφτεται σοβαρά το μποϋκοτάζ λόγω Γροιλανδίας – Στον… χορό και η υπόλοιπη Ευρώπη
- Εύη Δρούτσα: Έπεσε θύμα απάτης – Της έκλεψαν 22.000 ευρώ
- Προτεραιότητα για τον Δήμαρχο Πειραιά η περαιτέρω αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών της πόλης
- Παράλιο Άστρος: Το τελευταίο αντίο στον 53χρονο λιμενικό – Ο Κικίλιας ζήτησε να «υιοθετήσει» η Βουλή το παιδί του
