
«Καλοκαίρι στο Αιγαίο» για τους συντελεστές ελληνοβελγικής ταινίας
Μια ελληνογαλλοβελγική συμπαραγωγή, ετοιμάζεται να ξεκινήσει γυρίσματα μέσα στον Απρίλιο, στη Σίφνο, τη Μήλο, την Αθήνα και τον Πειραιά. Στην ταινία πρωταγωνιστεί και ο γνωστός σκηνοθέτης Εμίρ Κουστουρίτσα.
Μια ελληνογαλλοβελγική συμπαραγωγή, ετοιμάζεται να ξεκινήσει γυρίσματα μέσα στον Απρίλιο, στη Σίφνο, τη Μήλο, την Αθήνα και τον Πειραιά.
Πρόκειται για την ταινία «Καλοκαίρι στο Αιγαίο» (Un ete grec).
Το σενάριο, βασίζεται στη νουβέλα του Ερίκ Μπουασέ «Νικόστρατος», μια νεανική ιστορία για τη ζωή ενός Έλληνα εφήβου, τις σχέσεις με τον πατέρα του (τον υποδύεται ο Εμίρ Κουστουρίτσα) τον πρώτο του έρωτα και τη φιλία του νεαρού με έναν πελεκάνο.
Για τις ανάγκες των γυρισμάτων έχουν επιστρατευτεί και… οι εκπαιδευμένοι πελεκάνοι από την ταινία «Ταξιδιάρικα πουλιά» του Ζακ Περίν.
Η σκηνοθεσία είναι του Γάλλου Ολιβιέ Ορλέ, η διεύθυνση φωτογραφίας του Μισέλ Αματιέ, συνεργάτη του Κουστουρίτσα στις ταινίες Μαύρος Γάτος, Ασπρος Γάτος και Η Ζωή είναι ένα Θαύμα.
Τα γυρίσματα θα ολοκληρωθούν τον Ιούνιο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Φωτιά σε χαμηλή βλάστηση στο Κιλελέρ – Σηκώθηκαν δύο ελικόπτερα
- Θεσσαλονίκη: Τροχαίο με νεκρή 71χρονη που παρασύρθηκε από τουριστικό λεωφορείο
- Κινεζική δοκιμή πλανητικής άμυνας θα χτυπήσει αστεροειδή με ταχύτητα Mach 26
- Μεντιλίμπαρ: «Δύσκολη ομάδα η Ναϊμέγκεν – Τα φιλικά μας βοηθούν να συνηθίσουμε τον τρόπο παιχνιδιού τους»
- Η Χαμάς εξέλεξε νέο ηγέτη – Είναι ο 65χρονος Χαλίλ αλ-Χάγια, που διαδέχεται τον δολοφονηθέντα Γιαχία Σινουάρ
- Γιος γνωστού καλλιτέχνη ο τραυματίας στην άγρια συμπλοκή ανήλικων στον Πλαταμώνα – «Τον μαχαίρωσαν απρόκλητα»




