
Την κατάργηση του φόρου υπεραξίας ζητά ο ΣΜΕΧΑ
Την κατάργηση του φόρου υπεραξίας ζητά ο Σύνδεσμος Μελών του Χρηματιστηρίου Αθηνών (ΣΜΕΧΑ), με επιστολή που απέστειλε στον υπουργό Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου, ενώ ζητά τροποποίηση και στη φορολόγηση των μπόνους.
Την κατάργηση του φόρου υπεραξίας ζητά ο Σύνδεσμος Μελών του Χρηματιστηρίου Αθηνών (ΣΜΕΧΑ), με επιστολή που απέστειλε στον υπουργό Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου, ενώ ζητά τροποποίηση και στη φορολόγηση των μπόνους.
Στην επιστολή του ΣΜΕΧΑ προτείνεται ως ύστατη, αλλά δικαιότερη λύση, η καθιέρωση φόρου υπεραξίας και υποαξίας ταυτοχρόνως, ο οποίος θα υπολογίζεται μία φορά στο τέλος κάθε έτους και το συνολικό αποτέλεσμα από χρηματιστηριακές συναλλαγές θα προστίθεται στο εισόδημα ή θα αφαιρείται αναλόγως αν υπάρχουν κέρδη ή ζημίες.
Επίσης, ο ΣΜΕΧΑ τονίζει ότι η φορολόγηση στα κέρδη που προέρχονται από συναλλαγές με μετοχές του εξωτερικού είναι εγκληματική. Τα κεφάλαια, όπως είναι ευνόητο, πολύ εύκολα μεταφέρονται στο εξωτερικό και επενδύονται από το εξωτερικό μέσω ξένων και ελληνικών τραπεζών της αλλοδαπής.
Ο ΣΜΕΧΑ σχετικά με την φορολόγηση των μπόνους επισημαίνει ότι οι πωλητές χρηματοοικονομικών υπηρεσιών αμείβονται βάσει των προμηθειών και δεν είναι μεγαλοστελέχη για να φορολογούνται τα bonus τους με 90%. Ο ΣΜΕΧΑ προτείνει τη φορολόγηση με 90% των ποσών που υπερβαίνουν τις 200.000 ευρώ.
Τέλος, στην επιστολή του ΣΜΕΧΑ προς τον υπουργό Οικονομικών επισημαίνεται ότι τα μερίσματα θα ήταν δίκαιο Έλληνες και ξένοι να πληρώνουν τους ίδιους φόρους και όχι οι ξένοι 24% και οι Έλληνες 45%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Αίθριος καιρός με άνοδο της θερμοκρασίας το Σάββατο
- Ο Κόλμαν Ντομίνγκο δεν θεωρεί ότι το «Michael» αποκρύπτει την αλήθεια
- Πως το παρελθόν επηρεάζει τις σχέσεις μας
- Ο Μπίλι Πόρτερ έχει να λάβει πρόσκληση για το Met Gala από το 2019
- Ρωσία: Οι ΗΠΑ έχουν απορρίψει το διεθνές δίκαιο, ενδιαφέρονται μόνο για τα συμφέροντά τους, δηλώνει ο Λαβρόφ
- Μέση Ανατολή: Ελεύθερος ο δημοσιογράφος που είχε φυλακιστεί στο Κουβέιτ επειδή κάλυπε τον πόλεμο

