
Το Google Εarth επιστρατεύει το υπουργείο Οικονομικών κατά της φοροδιαφυγής
Μια 15μελής ομάδα από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του υπουργείου Οικονομικών έχει επιστρατευθεί, στην οδό Καραγεώργη Σερβίας, για να εντοπίζει, μέσω των δρυφορικών εικόνων του Google Εarth, πισίνες, βίλες, ακίνητα, ώστε εν συνεχεία να τα διασταυρώνει με τις φορολογικές δηλώσεις των φορολογουμένων.
Μια 15μελής ομάδα από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του υπουργείου Οικονομικών έχει επιστρατευθεί, στην οδό Καραγεώργη Σερβίας, για να εντοπίζει, μέσω των δρυφορικών εικόνων του Google Εarth, πισίνες, βίλες, ακίνητα, ώστε εν συνεχεία να τα διασταυρώνει με τις φορολογικές δηλώσεις των φορολογουμένων.
Η έρευνα στρέφεται κυρίως στις «ακριβές» περιοχές των βορείων και των νοτίων προαστίων, αλλά και σε νησιά όπου οι πολυτελείς βίλες φυτρώνουν τα τελευταία χρόνια σαν μανιτάρια, με τους ιδιοκτήτες τους να παραμένουν άγνωστοι ή να είναι γνωστοί και να δηλώνουν πενιχρά εισοδήματα.
«Είμαστε διατεθειμένοι να χρησιμοποιήσουμε κάθε μέσο, ακόμη και την Google, προκειμένου να χτυπήσουμε τη φοροδιαφυγή» δήλωσε στο Βήμα ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών κ. Δ.Γεωργακόπουλος, ο οποίος αποκάλυψε ότι ήδη 15 έφοροι διασταυρώνουν στοιχεία, χρησιμοποιώντας όχι μόνο την Google Εarth αλλά και το Ιnternet. «Οσοι κατέχουν πισίνεςκαι δεν τις έχουν δηλώσει θα πρέπει τώρα να αρχίσουν να ανησυχούν» τονίζει ο κ. Γεωργακόπουλος.
Στην ίδια μάχη η κυβέρνηση αξιοποιεί πλέον και το Ιnternet. Την περασμένη Τετάρτη οι ειδικές αυτές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών σε συνεργασία με τις αντίστοιχες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη εντόπισαν sites με τα οποία, πρώτον, διοχέτευαν ψευδείς πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες στο Εθνικό Νομισματοκοπείο άρχισαν να «κόβουν» δραχμές και, δεύτερον, έδιναν οδηγίες με ποιoν τρόπο μπορούσαν οι ενδιαφερόμενοι να μεταφέρουν χρήματα στην Κύπρο, ή ακόμη πώς να μεταφέρουν την έδρα offshore εταιρειών από την Ελλάδα στην Κύπρο, αφού, σύμφωνα με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, οι offshore εταιρείες θα φορολογούνται εφεξής με 15%. Οι υπεύθυνοι των sites αυτών θα παραπεμφθούν στον εισαγγελέα, όπως είπε ο κ. Γεωργακόπουλος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο πρίγκιπας Χάρι δηλώνει ότι «θα είναι πάντα μέλος της βασιλικής οικογένειας»
- Βενεζουέλα και Κολομβία ανακοινώνουν στρατιωτική συνεργασία ενάντια στις «μαφίες»
- Η G7 ανησυχεί για τη σημαντική ενίσχυση των πυρηνικών οπλοστασίων της Κίνας και της Ρωσίας
- Η Google θα επενδύσει 40 δισ. δολάρια στην εταιρεία Τεχνητής Νοημοσύνης Anthropic
- Λευκός Οίκος: Χωρίς τον όρο «γενοκτονία» η ανακοίνωση για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων
- Γάζα: Νέες σφαγές, ακόμα και παιδιών, από τις ισραηλινές δυνάμεις – Σκότωσαν μητέρα με 2 παιδιά της