
Στο χαμηλότερο επίπεδο του δεκαμήνου υποχώρησε το ευρώ
Έντονες διακυμάνσεις σημείωσε το ευρώ την Πέμπτη, ενώ τελικά υποχώρησε κάτω από τα 1,33 δολάρια, για πρώτη φορά από το Μάιο του 2009, με αφορμή τις αντιρρήσεις του προέδρου της ΕΚΤ για την εμπλοκή του ΔΝΤ στο σχέδιο οικονομικής στήριξης της Ελλάδας.
Έντονες διακυμάνσεις σημείωσε το ευρώ την Πέμπτη, ενώ τελικάυποχώρησε κάτω από τα 1,33 δολάρια, για πρώτη φορά από τοΜάιο του2009, με αφορμή τις αντιρρήσεις του προέδρου της ΕΚΤ για την εμπλοκή του ΔΝΤ στο σχέδιο οικονομικής στήριξης της Ελλάδας.
Συγκεκριμένα, το πρωί το ευρώκατρακύλησε μέχρι τα 1,3284 δολάρια, χαμηλότερο επίπεδο των 10 τελευταίων μηνών. Ωστόσο, το απόγευμα ενισχύθηκε κατά 0,50% στα 1,3370 δολάρια, από 1,3315 αργά το βράδυ της Τετάρτης στη Νέα Υόρκη.
Αργότερα, όμως, λόγω των αντιρρήσεων του προέδρου της ΕΚΤ Ζαν-Κλοντ Τρισέ για την εμπλοκή του ΔΝΤ στο σχέδιο ευρω-βοήθειας της ελληνικής οικονομίας, υποχώρησε μέχρι τα1,3269 δολάρια, νέο χαμηλό δεκαμήνου.
Από την αρχή του 2010, οι απώλειες του ευρώ πλησιάζουν το 6,8%.
Σύμφωνα με το μέσο όρο των προβλέψεων 46 αναλυτών σε πρόσφατη δημοσκόπηση του Bloomberg, το ευρώ θα διαπραγματεύεται στα επίπεδα των 1,37 δολαρίων μέχρι τα τέλη του 2010.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αίθριος καιρός με άνοδο της θερμοκρασίας το Σάββατο
- Ο Κόλμαν Ντομίνγκο δεν θεωρεί ότι το «Michael» αποκρύπτει την αλήθεια
- Πως το παρελθόν επηρεάζει τις σχέσεις μας
- Ο Μπίλι Πόρτερ έχει να λάβει πρόσκληση για το Met Gala από το 2019
- Ρωσία: Οι ΗΠΑ έχουν απορρίψει το διεθνές δίκαιο, ενδιαφέρονται μόνο για τα συμφέροντά τους, δηλώνει ο Λαβρόφ
- Μέση Ανατολή: Ελεύθερος ο δημοσιογράφος που είχε φυλακιστεί στο Κουβέιτ επειδή κάλυπε τον πόλεμο

