Αγωγή κατά υπουργού στην Τουρκία που δήλωσε ότι η ομοφυλοφιλία είναι αρρώστια
Τουρκική οργάνωση υπεράσπισης των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων κατέθεσε αγωγή σε δικαστήριο της Κωνσταντίνουπολης κατά της υπουργού Επικρατείας, αρμόδια για θέματα Οικογένειας, Αλιγιέ Σελμά Καβάφ, εξαιτίας δήλωσής της ότι η ομοφυλοφιλία είναι «αρρώστια» που πρέπει να θεραπευτεί.
2
Τουρκική οργάνωση υπεράσπισης των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων κατέθεσε αγωγή σε δικαστήριο της Κωνσταντίνουπολης κατά της υπουργού Επικρατείας, αρμόδια για θέματα Οικογένειας, Αλιγιέ Σελμά Καβάφ, εξαιτίας δήλωσής της ότι η ομοφυλοφιλία είναι «αρρώστια» που πρέπει να θεραπευτεί.
Στην αγωγή της ο οργάνωση «Λάμδα» κατηγορεί την υπουργό για εξύβριση, πρόκληση μίσους και παρακίνηση σε εγκληματικές πράξεις, κατηγορίες που εάν γίνουν αποδεκτές από το δικαστήριο επισύρουν ποινή πάνω από πέντε χρόνια κάθειρξης.
Περίπου 100 μέλη της οργάνωσης διαδήλωσαν την Τρίτη φωνάζοντας «είμαστε ομοφυλόφιλοι», «η ανθρωποφοβία είναι αρρώστια», «ναι στην αγάπη και στην ελευθερία, όχι στο μίσος» και «Καβάφ παραιτήσου».
Στις 7 Μαρτίου σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Hurriyet η Αλιγιέ Σελμά Καβάφ δήλωσε: «Πιστεύω ότι η ομοφυλοφιλία είναι μια γενετική ανωμαλία, μια αρρώστια. Κατά τη γνώμη μου θα πρέπει να υποβάλλονται όσοι έχουν την αρρώστια αυτή σε θεραπεία».
Η δικηγόρος της οργάνωσης «Λαμδα», Φιράτ Σοϊλέ, επισήμανε ότι η αγωγή που κατατέθηκε κατά της υπουργού είναι συμβολική δεδομένου ότι η Καβάφ έχει βουλευτική ασυλία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Κατερίνα Καινούργιου: Γέννησε την κόρη της
- Θεσσαλονίκη: Νέα στοιχεία για τη δολοφονία της 59χρονης επιχειρηματία – Τι κατέγραψε η κάμερα ασφαλείας
- Χαλκιδική: Θρίλερ με τη σορό σε βαλίτσα – Η κραυγή μέσα στη νύχτα, η βέρα στο χέρι και η σοκαριστική μαρτυρία
- Βουλιαγμένη και Ολυμπιακός κοντράρονται για την κούπα στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας
- ΙΣΑ: 5.400 γιατροί έφυγαν από τη χώρα τα τελευταία πέντε χρόνια
- Επιστροφή στη δράση στη Super League – Μεγάλες «μάχες» για τα play out σε Νίκαια και Τρίπολη
- Αυτή δεν είναι κυβέρνηση. Είναι πινάκιο δικαστηρίου
- Πώς ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή αλλάζει και τις καταναλωτικές μας συνήθειες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 04.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/enq-1998-sqq-CriDQFQ-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442