Σε Ασλάνογλου και Οικονόμου τα θεατρικά βραβεία «Μελίνα Μερκούρη» και «Δημήτρης Χορν»
Στη Μαρίνα Ασλάνογλου και τον Μιχάλη Οικονόμου απονεμήθηκαν το βράδυ της Δευτέρας τα Βραβεία «Μελίνα Μερκούρη» και «Δημήτρης Χορν», αντίστοιχα, για τις ερμηνείες τους στη θεατρική σεζόν 2009-2010.
2
Στη Μαρίνα Ασλάνογλου και τον Μιχάλη Οικονόμου απονεμήθηκαν το βράδυ της Δευτέρας τα Βραβεία «Μελίνα Μερκούρη» και «Δημήτρης Χορν», αντίστοιχα, για τις ερμηνείες τους στους ρόλους της Κάθριν Χόλι στο «Ξαφνικά πέρσι το καλοκαίρι» του Τενεσί Ουίλιαμς σε σκηνοθεσία Σπύρου Ευαγγελάτου («Αμφι-Θέατρο») και του Νταούντ στο «Σφαγείο» του Ιλάν Χατσόρ σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου («Θέατρο του Νέου Κόσμου»).
«Όταν νιώθει κάποιος ότι αξίζει ένα βραβείο, αυτό δεν είναι καλό, γιατί φαίνεται πως θεωρεί ότι κατέκτησε πολλά. Ένα βραβείο παίρνει τη σημασία που του δίνεις. Μπορεί να μη σημαίνει πολλά, μπορεί όμως να είναι και πολύ σημαντικό. Στους οικονομικά δύσκολους καιρούς που ζούμε είναι σημαντικό ακόμη και το χρηματικό μέρος του βραβείου. Το μέλλον όμως θέλει πολλή προσπάθεια, πολύ κυνήγι» δήλωσε στα «ΝΕΑ» ο Μιχάλης Οικονόμου.
«Στο θολό τοπίο που επικρατεί στη χώρα μας ένα τέτοιο βραβείο αποτελεί μια μικρή ενθάρρυνση σε νέους ανθρώπους ώστε να έχουν την πολυτέλεια να συνεχίσουν το μεράκι τους. Το αφιερώνω λοιπόν στους νέους ηθοποιούς. Το βραβείο αυτό είναι ένα κίνητρο για να προχωρήσω, να ανέβω ένα σκαλί ακόμη, διότι, όπως πολλοί, έτσι κι εγώ, αμφισβητώ τον εαυτό μου» τόνισε, από την πλευρά της, η Μαρίνα Ασλάνογλου.
«Απ ό,τι έχω κάνει στη ζωή μου στο θέατρο, αυτό, η θέσπιση δηλαδή των βραβείων για νέους ηθοποιούς, είναι το καλύτερο. Χαίρομαι που το όνειρό μου αυτό κάποιος το καρπώνεται» είπε στην τελετή της απονομής ο Σταμάτης Φασουλής και με το χαρακτηριστικό του χιούμορ «σύγκρινε» την τελετή αυτή με την τελετή των Όσκαρ: «Εδώ δεν έχουμε κυρίες με φτερά στα οπίσθια. Εκεί, άλλωστε, τα δόντια τους αστράφτουν περισσότερο από τα μάτια τους».
«Είμαστε περήφανοι για την καριέρα των παιδιών» σχολίασε ο πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής, κριτικός Κώστας Γεωργουσόπουλος.
Μέλη της Επιτροπής είναι οι Σταμάτης Φασουλής, Ξένια Καλογεροπούλου, Λυδία Κονιόρδου και η δημοσιογράφος Αντιγόνη Καράλη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μεγαλώνει το χάσμα στις συντάξεις μεταξύ του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα
- Η Ντόλι Πάρτον ακύρωσε τις εμφανίσεις της στο Λας Βέγκας
- Δολοφονία 20χρονου στην Κρήτη: Πώς έστησε την ενέδρα θανάτου ο 54χρονος
- Συνταγή: Ψαρονέφρι με κρασί και μέλι
- Τελικά οι υψηλότεροι φόροι διώχνουν τους πλούσιους; Το σχέδιο του Μαμντάνι στη Νέα Υόρκη επαναφέρει το ερώτημα
- Στο Πεκίνο ο Αραγτσί, συναντάται με τον κινέζο ΥΠΕΞ – Πρόοδο στις διαπραγματεύσεις με το Ιράν, βλέπει ο Τραμπ
- Τρεις νεκροί σε νέο βομβαρδισμό των ΗΠΑ εναντίον ταχύπλοου που φέρεται να μετέφερε ναρκωτικά
- Το pilates arms «χτίζει» γραμμωμένα χέρια
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 06.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-kathrinepnw-12506594-1-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442