Ένοπλος άνοιξε πυρ εναντίον ανδρών ασφαλείας στην είσοδο του Πενταγώνου των ΗΠΑ
Δύο άνδρες ασφαλείας του Πενταγώνου τραυματίστηκαν όταν ένας ένοπλος άνοιξε πυρ εναντίον τους στην κεντρική είσοδο του μετρό που βρίσκεται έξω από το τεράστιο κτιριακό συγκρότημα του Πενταγώνου. Από τα πυρά των ανδρών ασφαλείας τραυματίστηκε θανάσιμα ο δράστης της επίθεσης. Έρευνα διεξάγεται σε όλη την περιοχή.
2
Δύο άνδρες ασφαλείας του Πενταγώνου τραυματίστηκαν όταν ένας ένοπλος άνοιξε πυρ εναντίον τους στην κεντρική είσοδο του μετρό που βρίσκεται έξω από το τεράστιο κτιριακό συγκρότημα του Πενταγώνου.
Από τα πυρά των ανδρών ασφαλείας τραυματίστηκε θανάσιμα ο δράστης της επίθεσης. Οιδύο τραυματίες άνδρες ασφαλείας νοσηλεύονται εκτός κινδύνου σε νοσοκομείο.
Δράστης της επίθεσης είναι ο 36χρονος Τζον Πάτρικ Μπέντελ από την Καλιφόρνια, ο οποίος προσπάθησε να μπει στο κτίριο του Πενταγώνου. Συγκεκριμένα, μόλις έφτασε έξω από το Πεντάγωνο έβγαλε από την τσέπη του το όπλο και άνοιξε πυρ κατά τριών ανδρών ασφαλείας, από τους οποίους τραυματίστηκαν οι δύο.
Αμέσως μετά το περιστατικό έκλεισαν όλες οι είσοδοι του Πενταγώνου και άνοιξαν λίγο αργότερα. «Το μετρό έχει κλείσει μέχρι νεωτέρας», δήλωσε εκπρόσωπος του Πενταγώνου.
Αυτή την ώρα διεξάγεται έρευνα σε όλη την ευρύτερη περιοχή, ενώ παραμένουν αδιευκρίνιστα τα κίνητρα της επίθεσης.
Σύμφωνα με αξιωματούχοεξετάζεται το ενδεχόμενο ύπαρξης και δεύτερου δράστη, καθώς σε βίντεο εμφανίζεται ο ένοπλος να μιλά με έναν άλλο άνδρα. Ωστόσο, από τις μέχρι τώρα έρευνες δεν έχει επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Αφγανιστάν: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την πολύνεκρη έκρηξη στην Καμπούλ
- Τζόουνς: «Ανυπομονώ να παίξω μπροστά στον κόσμο μας»
- Ανέβασε στα social media την καταδίωξή του από αστυνομικούς – Διέλυσε σε ανταλλακτικά τη μηχανή για να μην εντοπιστεί
- Πιερρακάκης για τους δασμούς Τραμπ: «Κλειδί ο διάλογος» – Θεμελιώδεις αρχές κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα
- O βασιλιάς του Μαρόκου αποδέχθηκε την πρόταση Τραμπ για ένταξή του ως ιδρυτικό μέλος στο Συμβούλιο Ειρήνης
- Australian Open 2026: Όλοι οι χορηγοί του Slam και η πραγματική αξία των συμφωνιών
- Ανί Ερνό: Όταν μια παράνομη έκτρωση κόντεψε να τη σκοτώσει, έκανε το δικαίωμα στην άμβλωση σημαία της
- Η μέρα των αποφάσεων για τις αγροτικές κινητοποιήσεις έφτασε – Το κλίμα στα μπλόκα και η αγωνία του Μαξίμου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442