2

Νέα προβλήματα αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Αϊτής. Μετά τον φονικό σεισμό της 12ης Ιανουαρίου ήρθαν αντιμέτωποι με ισχυρές πλημμύρες που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας.

Έντονες βροχοπτώσεις σημειώθηκαν την Πέμπτη, το Σάββατο και την Κυριακή στο Πορτ-ο-Πρενς γεμίζοντας με λάσπη τους δρόμους.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα δεν έχουν όμως φτάσει ακόμα, μιας και η περίοδος των βροχών ξεκινά σε λίγες εβδομάδες.

Σε μία χώρα που δεκάδες χιλιάδες άτομα έχουν μείνει χωρίς σπίτι και αναγκάζονται να μείνουν σε σκηνές και πρόχειρα καταλύματα, η προοπτική των πλημμύρων φαντάζει τρομακτική.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να συντονίσει τις προσπάθειες μεταφοράς χαλασμάτων, έτσι ώστε όταν οι βροχές θα έρθουν να μην δημιουργήσουν χάος. Η επιχείρηση είναι τιτάνια.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ