Τριάντα οκτώ νεκροί από κατάρρευση μιναρέ στο Μεκνές του Μαρόκου
Τριάντα οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και 71 τραυματίστηκαν από την κατάρρευση του ιστορικού μιναρέ τζαμιού στην πόλη Μεκνές. Το μαροκινό πρακτορείο ειδήσεων MAP, μετέδωσε ότι οι περισσότεροι από τους τραυματίες εγκατέλειψαν το νοσοκομείο.
2
Τριάντα οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και 71 τραυματίστηκαν από την κατάρρευση του μιναρέ τζαμιού στην ιστορική πόλη Μεκνές.
Το μαροκινό πρακτορείο ειδήσεων MAP, μετέδωσε ότι οι περισσότεροι από τους τραυματίες εγκατέλειψαν το νοσοκομείο, ωστόσο, εκφράζονται φόβοι ότι πολλά άτομα βρίσκονται παγιδευμένα στα συντρίμια.
Κάτοικοι της πόλης δήλωσαν ότι τη στιγμή της κατάρρευσης περίπου 300 πιστοί βρίσκονταν στο τέμενος.
Η κατάρρευση μιναρέ είναι εξαιρετικά σπάνια στο Μαρόκο, παρά το γεγονός ότι πολλά σπίτια -ειδικά στην πόλη Μεκνές- είναι πολύ παλιά και σε κακή κατάσταση.
Σύμφωνα με το BBC, ο βασιλιάς της χώρας Μοχάμεντ έδωσε εντολή να χτιστεί άμεσα ο μιναρές.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Μπλόκο της Νίκαιας: Μηνύσεις από τους αγρότες για τον βανδαλισμό στα τρακτέρ τους
- Στο Μαξίμου για τη συνάντηση με Μητσοτάκη οι αγρότες – Τα αιτήματα, τι λέει η κυβέρνηση, όλες οι εξελίξεις
- Kόντρα στην Ιταλία για την πρόκριση στα ημιτελικά – Η προϊστορία εις βάρος της Ελλάδας
- Μάριος Πλωρίτης: ΗΠΑ, οι αυτόκλητοι «σωτήρες της ανθρωπότητος»
- Αιτωλοακαρνανία: Απολογείται την Τετάρτη ο δράστης του φονικού – Τι ισχυρίζεται
- Σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ισπανία: Τι γνωρίζουμε μέχρι τώρα

