Μεγάλο οινοπιεστήριο βυζαντινής εποχής ανακάλυψαν αρχαιολόγοι στο Ισραήλ
Ισραηλινοί αρχαιολόγοι ανακάλυψαν ένα παράξενου σχήματος οινοπιεστήριο 1.400 ετών, το οποίο λένε ότι είναι ιδιαίτερα μεγάλο και προηγμένο για την εποχή του. Εκτιμάται ότι το κρασί που παρήγαγε προοριζόταν για εξαγωγές στην Αίγυπτο ή την Ευρώπη.
2
Ισραηλινοί αρχαιολόγοι ανακάλυψαν ένα παράξενου σχήματος οινοπιεστήριο 1.400 ετών, το οποίο λένε ότι είναι ιδιαίτερα μεγάλο και προηγμένο για την εποχή του.
Το οινοπιεστήριο έχει οκταγωνικό σχήμα και διαστάσεις 6,5 επί 16,5 μέτρα και ανακαλύφθηκε στο νότιο Ισραήλ, 40 περίπου χιλιόμετρα νοτίως της Ιερουσαλήμ και του Τελ Αβίβ.
Μοιάζει να έχει κατασκευαστεί τον 6ο προς 7ο αιώνα μ.Χ., περίοδο όπου η περιοχή βρισκόταν κάτω από την κυριαρχία της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας.
Οι αρχαιολόγοι εκτιμούν ότι το μέγεθος του οινοπιεστηρίου δείχνει ότι το κρασί που παρήγαγε δεν προοριζόταν για οικιακή κατανάλωση, αλλά πιθανότατα για εξαγωγές στην Αίγυπτο ή την Ευρώπη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τσίπρας: Αλλάζουμε τον τρόπο που κάνουμε πολιτική – Το backstage πριν τη συζήτηση με τα μέλη της ΕΛΑΣ
- Ολυμπιακός: Η 11άδα του για το φιλικό παιχνίδι με τη Φορτούνα Σιτάρντ
- Είδαμε (κι εμείς) την «Οδύσσεια» – Το ομηρικό πνεύμα διέπει την ταινία, αλλά δεν πρωταγωνιστεί
- Φωτιά στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας – Σηκώθηκαν 3 εναέρια μέσα
- Μουντιάλ σε 60 δευτερόλεπτα: Η ιστορία μιας φωτογραφίας
- Μπρέντα Φρίκερ: Η «κυρία με τα περιστέρια» απεβίωσε σε ηλικία 81 ετών
- Φωτιά στις Κολιρέικες Παράγκες στον Πύργο – Μήνυμα από το 112
- ΙΝΑΤ: Μισές αλήθειες και ολόκληρα ψέματα της κυβέρνησης για τα F-35
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/presley-roozenburg-qXIn8tF6VTI-unsplash-1-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442