
Με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων απειλεί η ΑΔΕΔΥ
Η ΑΔΕΔΥ εξετάζει το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε νέα απεργία στις αρχές Μαρτίου ανάλογα με τα μέτρα φορολογικής και εισοδηματικής πολιτικής που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση, αλλά και τις αποφάσεις της για το Ασφαλιστικό. Ανοιχτό το ενδεχόμενο συμμετοχης της ΑΔΕΔΥ και στην απεργία της ΓΣΕΕ στις 24 Φεβρουαρίου.
2
Η ΑΔΕΔΥ είπε την Δευτέρα ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να προχωρήσει και σε νέα απεργία στις αρχές Μαρτίου – εκτός της εξαγγελθείσας για τις 10 Φεβρουαρίου- ανάλογα με τα μέτρα φορολογικής και εισοδηματικής πολιτικής που αναμένεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση, αλλά και τις προθέσεις της ως προς το Ασφαλιστικό.
O πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρος ανέφερε ότι η απεργία της ερχόμενης Τετάρτης πραγματοποιείται για την υπεράσπιση της αξιοπρέπειας των εργαζομένων και την ανατροπή των θυσιών που ζητά η κυβέρνηση προκειμένου να εξευμενιστούν οι χρηματοοικονομικές αγορές.
Σχετικά με τις επόμενες κινητοποίησεις της ΑΔΕΔΥ, ο αντιπρόεδρός της Ηλίας Βρεττάκος δήλωσε κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου: «Ανάλογα με την απόφαση του υπουργικού συμβουλίου για φορολογικό, ασφαλιστικό, θα αποφασίσουμε την Πέμπτη για περαιτέρω απεργιακές κινητοποιήσεις».
«Έχει κατατεθεί πρόταση για απεργία το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου», πρόσθεσε.
Επίσης η ΑΔΕΔΥ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο συμμετοχής της και στην γενική 24ωρη απεργία που έχει προγραμματίσει η ΓΣΕΕ για τις 24 Φεβρουαρίου κατά των μέτρων λιτότητας της κυβέρνησης. Ο αντιπρόεδρός της ανέφερε ότι η ΑΔΕΔΥ ίσως συμμετάσχει στην γενική απεργία που έχει προγραμματίσει η ΓΣΕΕ, ώστε οι εργαζόμενοι να μην επωμιστούν το βάρος της κρίσης και ότι θα αποφασίσει για το θέμα την Πέμπτη.
Βασικά αιτήματα της ΑΔΕΔΥ είναι η αύξηση των μισθών στο Δημόσιο, η ενίσχυση της απασχόλησης και ριζική μεταρρύθμιση του φορολογικού, ώστε να καταστεί πιο δίκαιο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Από τον πόλεμο στον «σούπερ Ελ Νίνιο» – Νέοι κίνδυνοι για το κόστος τροφίμων
- Ψυχικά ανίκανος να δικαστεί ο άνθρωπος που δολοφόνησε Ουκρανή σε τρένο των ΗΠΑ
- Ο Χέντο Τούρκογλου πρόκειται να ενταχθεί στο Hall of Fame της FIBA (pic)
- Ζούμε τελικά στη χρυσή εποχή της ανοησίας; Όταν οι μηχανές σκέφτονται αντί για εμάς
- Οι Δέκα Εντολές: Έξι μήνες για να γυριστεί μία μόνο σκηνή – Θρησκευτικό έπος βιβλικών διαστάσεων
- Γιατί η Κίνα είναι πιο θωρακισμένη χώρα σε αυτήν την κρίση



