
Να συμμετάσχουν στις εκλογές 500 υποψήφιοι αποφασίζει ιρακινή επιτροπή
Επιτροπή στο Ιράκ που εξετάζει εφέσεις αποφάσισε να επιτρέψει τελικά τη συμμετοχή στις εκλογές περίπου 500 υποψηφίων που είχαν αρχικά αποκλειστεί με την αιτιολογία ότι ορισμένοι από αυτούς είχαν σχέσεις με το κόμμα Μπάαθ.
2
Επιτροπή στο Ιράκ που εξετάζει εφέσεις αποφάσισε να επιτρέψει τελικά τη συμμετοχή στις εκλογές περίπου 500 υποψηφίων που είχαν αρχικά αποκλειστεί με την αιτιολογία ότι ορισμένοι από αυτούς είχαν σχέσεις με το κόμμα Μπάαθ.
Σύμφωνα με αξιωματούχους της εκλογικής επιτροπής του Ιράκ, οι υποψήφιοι βουλευτές θα μπορούν να συμμετάσχουν στις εκλογές του Μαρτίου.
Ανάμεσα στους αποκλεισμένους υπήρχαν σημαντικοί Αραβες σουνίτες πολιτικοί, οι οποίοι δήλωναν ότι η κίνηση αυτή αποτελεί μια προσπάθεια περιθωριοποίησης από σιίτες αντιπάλους τους.
Ανάμεσα σε αυτούς που είχαν αποκλειστεί ήταν ο υπουργός Αμυνας, Αμπντουλκαντίρ αλ-Ομπέιντι, καθώς και ο επικεφαλής του Ιρακινού Μετώπου για τον Εθνικό Διάλογο, Σαλέχ αλ-Μουτλάκ, πρώην μέλος του κόμματος του Μπάαθ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Λιμενικό και ΕΥΠ εξάρθρωσαν κύκλωμα παράνομης διακίνησης μεταναστών στη Σάμο – Πέντε οι συλλήψεις
- Λεβαδειακός – Άρης 1-1: Τρία δοκάρια οι «κίτρινοι», ισοπαλία… Ευρώπης οι «πράσινοι»
- Βόλος – ΟΦΗ 1-1: Δεν χάρηκε κανείς… (vid)
- U.S. Rescues Downed Airman as Pressure Mounts on Iran Over Hormuz
- LIVE: ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός
- Υποκλοπές: Έκθετο το Μαξίμου – Για πρώτη φορά έγγραφο αποδεικνύει τις σχέσεις κυβέρνησης και Intellexa
