
Σειρά επιθέσεων κατά κυβερνητικών στόχων πρόλαβαν οι δυνάμεις ασφαλείας του Ιράκ
Δεκάδες άνθρωποι συνελήφθησαν από τις δυνάμεις ασφαλείας της Βαγδάτης, οι οποίες ανακάλυψαν ότι επρόκειτο να σημειωθούν εκρήξεις σε κυβερνητικά και άλλα δημόσια κτίρια, καθώς και σειρά πολιτικών δολοφονιών. Τουλάχιστον τέσσερις βομβιστές αυτοκτονίας ήταν καθοδόν για να «χτυπήσουν» κτίρια της κυβέρνησης.
2
Δεκάδες άνθρωποι συνελήφθησαν από τις δυνάμεις ασφαλείας της Βαγδάτης, οι οποίες ανακάλυψαν ότι επρόκειτο να σημειωθούν εκρήξεις σε κυβερνητικά και άλλα δημόσια κτίρια, οι οποίες θα συνοδεύονταν και από ένα κύμα πολιτικών δολοφονιών.
Τουλάχιστον τέσσερες βομβιστές αυτοκτονίας ήταν καθ οδόν προς κυβερνητικά κτίρια το πρωί της Τρίτης, όταν η αστυνομία τους σταμάτησε και τους συνέλαβε.
Κατά τη διάρκεια επιδρομών σε σπίτια και σε αποθήκες στη Βαγδάτη που διήρκεσαν όλη την ημέρα, οι αρχές συνέλαβαν 25 άτομα και κατέσχεσαν σημαντικές ποσότητες εκρηκτικών υλών.
Παρά τις συνεχείς πράξεις βίας που λαμβάνουν χώρα τα τελευταία χρόνια στη Βαγδάτη, η συνωμοσία που ανακαλύφθηκε από την ιρακινή κυβέρνηση θαήταν η πιο καταστροφική εάν τελικά πραγματοποιούνταν.
Ανώτεροι κυβερνητικοί υπάλληλοι δήλωσαν ότι η συνομωσία συμπεριλάμβανε την αποστολή βομβιστών μέσα σε αυτοκίνητα με στόχο να χτυπήσουν τα υπουργεία Αμυνας, Υγείας, Εμπορίου και άλλους δημόσιους χώρους, μεταξύ των οποίων και αγορών.
Αλλα άτομα είχαν ως αποστολή να προχωρήσουν σε δολοφονία πολιτικών και φυλετικών ηγετών, όπως αναφέρουν οι κυβερνητικοί υπάλληλοι που θέλουν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους.
Εν τω μεταξύ, επτά άτομα έχασαν τη ζωή τους και έξι τραυματίστηκαν όταν καμικάζι ανατίναξε φορτηγό κοντά σε αστυνομικό τμήμα της επαρχία Ανμπάρ στο δυτικό Ιράκ, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.
Ο καμικάζι πυροδότησε τα εκρηκτικά στο κέντρο μικρής πόλης, βόρεια της Φαλούτζα. Δύο από τους νεκρούς και τέσσερις από τους τραυματίες είναι αστυνομικοί.
Οι τοπικές αρχές επέβαλαν απαγόρευση κυκλοφορίας στην πόλη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Λίνεκερ είδε «σημάδια πανικού» στην Άρσεναλ
- Το Artemis ΙΙ έσπασε το ρεκόρ του Apollo 13 για την μεγαλύτερη απόσταση από τη Γη –
- Άρση ασυλίας ζητά η Παπακώστα και δηλώνει πως δεν θα είναι υποψήφια στις εκλογές υπό προϋποθέσεις
- Athens Airport Traffic Resilient Despite Middle East Turmoil
- Δημοσκόπηση: Η λέξη «συγκάλυψη» χαρακτηρίζει την κυβέρνηση λένε 7 στους 10 – Χάνει έδαφος από το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ
- Τι δίνει η Παρί και τι θέλει η Μπαρτσελόνα για τον Ντε Γιονγκ

