Πρόσωπο της χρονιάς του περιοδικού Time ο Μπεν Μπερνάκι
Ο Μπεν Μπερνάκι, ο κεντρικός τραπεζίτης που βρέθηκε αντιμέτωπος με την χειρότερη οικονομική κρίση στις ΗΠΑ από την Μεγάλη Ύφεση του 1929-1933, αναδείχθηκε σε πρόσωπο της χρονιάς από το περιοδικό Time.
2
Ο Μπεν Μπερνάκι, ο κεντρικός τραπεζίτης που βρέθηκε αντιμέτωπος με την χειρότερη οικονομική κρίση στις ΗΠΑ από την Μεγάλη Ύφεση του 1929-1933, αναδείχθηκε σε πρόσωπο της χρονιάς από το περιοδικό Time.
Η εμπειρία και η συνδρομή του επικεφαλής της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας, Μπεν Μπερνάκι, στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης κρίθηκε πολύτιμη.
«Η ύφεση ήταν η ιστορία της χρονιάς. Χωρίς τον Μπεν Μπερνάκι θα ήταν πολύ χειρότερα» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο εκδότης του περιοδικού, Ρίτσαρντ Στένγκελ.
«Σπάνια έχουμε μια τόσο πλήρη επανάληψη του κλισέ ότι αυτοί που δεν μαθαίνουν από την ιστορία, είναι καταδικασμένοι να την επαναλάβουν. Ο Μπερνάκι δεν έμαθε απλά από την ιστορία: την έγραψε και δεν επρόκειτο με τίποτα να την επαναλάβει» ανέφερε η ανακοίνωση.
Ο 56χρονος Μπ.Μπερνάκι, πρώην καθηγητής του Πανεπιστημίου του Πρίνστον, θεωρείται ειδικός στη Μεγάλη Ύφεση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η Σονάτα του Σεληνόφωτος: Η εξομολόγηση του Γιάννη Ρίτσου
- Πού θα χτυπήσει με σφοδρότητα η κακοκαιρία, οι κόκκινες περιοχές – Κίνδυνος για πλημμύρες, μπαράζ 112, κλειστά σχολεία
- Η εμπειρία της κίνησης μέσω μιας γλυπτικής ως ενσώματης πράξης
- Διπλός ΕΝΦΙΑ για τα κλειστά ακίνητα τραπεζών και servicers
- Αρκάς: Η καλημέρα της Τετάρτης με μια αγκαλιά
- Απαγορευτικό απόπλου στα λιμάνια λόγω της κακοκαιρίας