Σχέδια δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ προωθεί ο Μπαράκ Ομπάμα
Περικοπές φόρων για μικρές επιχειρήσεις, δημόσιο πρόγραμμα κατασκευής υποδομών και επέκταση των επιδομάτων ανεργίας σχεδιάζει ο Λευκός Οίκος να αντιμετωπίσει την ανεργία, που παραμένει ακόμη σε υψηλά επίπεδα. Απέφυγε να αναφερθεί στο κόστος των πρωτοβουλιών ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα.
106
Περικοπές φόρων για μικρές επιχειρήσεις, δημόσιο πρόγραμμα κατασκευής υποδομών και επέκταση των επιδομάτων ανεργίας σχεδιάζει ο Λευκός Οίκος να αντιμετωπίσει την ανεργία, που παραμένει ακόμη σε υψηλά επίπεδα. Στην ομιλία του την Τρίτη, όμως, ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα απέφυγε να αναφερθεί στο κόστος των πρωτοβουλιών.
Ο Μπ.Ομπάμα ελπίζει ότι η περικοπή φόρων σε μικρές αμερικανικές επιχειρήσεις θα τις αφήσει να «ανασάνουν» ώστε να ανακάμψουν και να δημι0ουργήσουν νέες θέσεις εργασίας. Παράλληλα, προτείνει επέκταση των επιδομάτων ανεργίας για τους περίπου 15 εκατ. Αμερικανούς που βρίσκονται εκτός αγοράς εργασίας.
Η άποψη ότι οι ΗΠΑ «πρέπει να διαλέξουν ανάμεσα σε τόνωση των επιδομάτων από τη μία ή ανάπτυξη και δημιουργία θέσεων εργασίας από την άλλη είναι ψευδεπίγραφο δίλημμα» τόνισε στην ομιλία του ο Αμερικανός πρόεδρος. Η ανεργία στις ΗΠΑ υποχώρησε «ελαφρά» κατά 0,2% τον περασμένο μήνα, παραμένοντας όμως στο 10%, ποσοστό εξαιρετικά υψηλό για τα αμερικανικά δεδομένα, ενώ το 2010 θα γίνουν οι εκλογές για το Κογκρέσο.
Καίριας σημασίας είναι να μην εμφανιστεί ο Μπ.Ομπάμα «απορροφημένος» από άλλα μείζονα ζητήματα, όπως το Αφγανιστάν ή το σύστημα περίθαλψης, αγνοώντας το θέμα της ανεργίας, σύμφωνα με το Reuters.
Κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε επίσης ότι ο Λευκός Οίκος εξετάζει τον ενδεχόμενο επενδύσεων περίπου 50 δισ. δολαρίων για την κατασκευή υποδομών, με στόχο επίσης τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, χωρίς όμως να αναφέρει από πού θα εξασφαλιστούν τα χρήματα για τα πρόγραμμα. Και ο ίδιος ο Μπ.Ομπάμα απέφυγε να «κοστολογήσει» τις προτάσεις του, λέγοντας ότι θα έπρεπε πρώτα να τις επεξεργαστεί το Κογκρέσο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μεξικό: Εξέδωσε στις ΗΠΑ 37 φερόμενα ως μέλη συμμοριών
- Νίγηρας: Σφαγή 31 αμάχων σε επίθεση που αποδίδεται στους τζιχαντιστές
- Ισραήλ: «Σε υψηλή ετοιμότητα» για το Ιράν και σε «συντονισμό» με τις ΗΠΑ
- ΕΕ – ΗΠΑ: «Στοίχημα με ρίσκο» αποκαλεί ο CEO της UBS την αποεπένδυση από την αμερικανική οικονομία
- Ο Τραμπ είχε μια «πολύ σημαντική τηλεφωνική επικοινωνία» με τον Ερντογάν που «συμπαθεί πολύ»
- ΗΠΑ: Μαίνεται η επιδημία ιλαράς λόγω της δυσπιστίας έναντι των εμβολίων