27

Στην υψηλότερη πώληση μετοχών αμερικανικής εισηγμένης εταιρείας από το 2000, προχώρησε η Bank of America, η οποία άντλησε κεφάλαια ύψους 19,3 δισ. δολαρίων, μέσω της πώλησης τίτλων έναντι 15 δολαρίων ανά μετοχή.

Η μεγαλύτερη αμερικανική τράπεζα πώλησε 1,286 δισ. κοινά χρεόγραφα με τη μορφή αποθετήριων τίτλων και δικαιωμάτων μετατρέψιμων σε κοινές μετοχές, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η BofA σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τα έσοδα για να αποπληρώσει μέρος των δανείων που έλαβε από την κυβέρνηση κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης.

Την Πέμπτη, άλλωστε, ανακοίνωσε ότι θα αποπληρώσει κρατικά δάνεια 45 δισ. δολαρίων που έλαβε μέσω του προγράμματος κρατικής στήριξης (TARP).

Η αποπληρωμή της κρατικής βοήθειας θα «χαλαρώσει» τους περιορισμούς στο ύψος των μισθών και τη διάθεση μπόνους σε στελέχη της τράπεζας.

Τον περασμένο Μάιο η BofA είχε αντλήσει 13,5 δισ. δολάρια, εκδίδοντας 1,25 δισ. κοινές μετοχές έναντι 10,77 δολαρίων ανά μετοχή, ώστε να ανταποκριθεί στο «τεστ αντοχής» της αμερικανικής κυβέρνησης και να μειώσει τις απώλειες από την εξαγορά της Merrill Lynch.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ