
Σαρανταοκτάωρη απεργία την Τετάρτη και την Πέμπτη των έκτακτων αρχαιολόγων
Σαρανταοκτάωρη απεργία πραγματοποιούν σήμερα, Τετάρτη, και αύριο οι έκτακτοι αρχαιολόγοι. Έχουν προγραμματιστεί δύο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο (σήμερα, 9:30 το πρωί) και στην Πλατεία Κλαυθμώνος (3/12, 10 το πρωί) και πορεία προς το υπουργείο Εσωτερικών.
43
Σαρανταοκτάωρη απεργία πραγματοποιούν σήμερα, Τετάρτη, και αύριο οι έκτακτοι αρχαιολόγοι.
Οι αρχαιολόγοι έχουν προγραμματίσει δύο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, την Τετάρτη, και στην Πλατεία Κλαυθμώνος, την Πέμπτη, οπότε και θα ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Εσωτερικών.
Οι αρχαιολόγοι ζητούν την άμεση εξαίρεσή τους από τις περιοριστικές διατάξεις του Π.Δ. 164/2004 (24μηνο) καθώς, όπως υποστηρίζουν, αποτελεί ακύρωση επαγγελματικού δικαιώματος.
Επίσης, ζητούν την εφαρμογή της εργασιακής νομοθεσίας με μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, καθώς καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και πληρωμή των μισθών όσων εργάζονται με δικαστικές αποφάσεις (ασφαλιστικά μέτρα), και την άμεση πλήρωση των οργανογραμμάτων των Υπηρεσιών και τη στελέχωση με μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων (επιστημονικό, τεχνικό, εργατοτεχνικό, φυλακτικό) «με διαφανείς διαδικασίες και αντικειμενικά κριτήρια».
«Τη στιγμή που το ΠΔ Παυλόπουλου στέλνει στο σπίτι τους αρχαιολόγους με 10 και 20 χρόνια προϋπηρεσίας γιατί τους απαγορεύει να δουλέψουν πάνω από 24 μήνες μετά το 2004, ανακοινώνεται ότι δε θα γίνει καμία πρόσληψη μόνιμου προσωπικού το 2010. Κανείς δε μας λέει πώς θα λειτουργήσει η Αρχαιολογική Υπηρεσία, χωρίς το εξειδικευμένο επιστημονικό και εργατοτεχνικό προσωπικό από την 1η Ιανουαρίου που θα τελειώσουν και οι τελευταίες συμβάσεις» τονίζουν οι αρχαιολόγοι.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η Μάρω Κοντού στην Επίδαυρο: Μια αναδρομή σε μια σπουδαία πορεία και μια συγκινητική συνάντηση με το παρελθόν
- Ουγγαρία: Από γραφείο κοντά στο Κοινοβούλιο θα κυβερνήσει ο Μαγιάρ, μακριά από το «Παλάτι» του Όρμπαν
- Ηράκλειο: Στο νοσοκομείο για φιλοξενία δύο μικρά παιδιά μετά τον ξυλοδαρμό της μητέρας τους από τον πατέρα τους
- Βανδαλισμούς στο δημόσιο χώρο καταγγέλλει ο δήμος Καστοριάς
- Τα… μαθηματικά της τελευταίας αγωνιστικής στη Euroleague – Όλα τα σενάρια και οι πιθανοί συνδυασμοί για εξάδα και play in (pics)
- H περίπτωση του υπερφυσικού μπεμπέ – Τα μωρά των Νεάντερταλ ήταν γιγάντια




