
Σε θετικό έδαφος «γύρισε» το Χρηματιστήριο
Σε θετικό έδαφος γύρισε το Χρηματιστήριο, λίγο πριν το μέσο των συναλλαγών την Τρίτη, ανακάπτοντας από τα χαμηλά των 2.410 μονάδων, καθώς οι επενδυτές προχωρούν σε επιλεκτικές τοποθετήσεις σε μετοχές εταιρειών της υψηλής κεφαλαιοποίησης.
27
Ανοδικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο την Τρίτη, με τους επενδυτές να τοποθετούνται επιλεκτικά στην υψηλή κεφαλαιοπίηση
Στη 13:55 ο γενικός δείκτης ενισχυόταν κατά 0,48% στις 2.460,21 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στα 92 εκατ. ευρώ. Νωρίτερα η αγορά είχε υποχωρήσει έως τις 2.413 μονάδες.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει κέρδη 0,62%, της μεσαίας κεφαλαιοποίησης παρουσιάζει πτώση 0,47% και της μικρής κεφαλοποίησης υποχωρεί κατά 0,41%.
Από τις μετοχές που διαπραγματεύονται, 72 ενισχύονται, 98 υποχωρούν και 151 παραμένουν αμετάβλητες.
Το Χρηματιστήριο ήταν μέχρι περίπου το μέσο της συνεδρίασης σε αρνητικό έδαφος, ωστόσο οι τοποθετήσεις σε blue chips έφεραν την αγορά σε θετικό πρόσημο.
Κέρδη σημειώνουν, μεταξύ άλλων, οι Εθνική (+2,20% στα 23,20 ευρώ), Eurobank (+0,96% στα 9,46 ευρώ), 3Ε (+1,61% στα 17,05 ευρώ), MIG (+1,24% στα 2,45 ευρώ), Τιτάν (+3,07% στα 21,12 ευρώ), Μυτιληναίος (+1,48% στα 5,48 ευρώ) και Ελλάκτωρ (+1,54% στα 5,95 ευρώ).
Eurobank και Fourlis (+0,31% στα 9,86 ευρώ ανακοινώνουν αποτελέσματα εννεαμήνου μετά τη λήξη της συνεδρίασης.
Η MIG ανακοίνωσε την Τρίτη ότι βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο» οι διαπραγματεύσεις με κορυφαίο πολυεθνικό όμιλο για την επένδυση σε τομείς που σχετίζονται με το περιβάλλον.
Στις ευρωπαϊκές αγορές επικρατούν μεικτές τάσεις, ενώ θετικό άνοιγμα της συνεδρίασης στη Γουόλ Στριτ δείχνουν τα futures.
Στο Λονδίνο ο FTSE-100 ενισχύεται κατά 0,17%, στο Παρίσι ο CAC-40 σημειώνει πτώση 0,16% και στη Φρανκφούρτη ο DAX είναι χαμηλότερα κατά 0,06%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η Βάλερι Μπερτινέλι θυμάται την «τρομακτική» απόφαση να ποζάρει γυμνή στα 65 της
- Παναθηναϊκός: Ενοχλήσεις ο Οσμάν
- Χάος στο πλοίο «Νήσος Σάμος»: Άναψαν τσιγάρο σε εσωτερικό χώρο και ενεργοποιήθηκε το σύστημα πυρόσβεσης
- Φιορεντίνα – Σασουόλο 0-0: Βολική ισοπαλία στο «Αρτέμιο Φράνκι»
- Πέρα από τον μισθό: Η κρίση ταυτότητας και το άγχος στην εποχή της μετα-εργασίας
- ΗΠΑ: «Οι πυροβολισμοί ήταν τόσο δυνατοί»: Ο τρόμος στο δείπνο Τραμπ και τα ερωτήματα για τα κενά ασφαλείας

