Συγκέντρωση στην Ομόνοια από τους συμβασιούχους των Stage
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι με συμβάσεις Stage, αντιδρώντας στις αποφάσεις της κυβέρνησης να καταργήσει τα προγράμματα μαθητείας. Οι συμβασιούχοι συγκεντρώθηκαν από νωρίς το πρωί της Παρασκευής στην Ομόνοια και απέκλεισαν τα γραφεία του ΟΑΕΔ και του ΙΚΑ.
53
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι με συμβάσεις Stage, αντιδρώντας στις αποφάσεις της κυβέρνησης να καταργήσει τα προγράμματα μαθητείας. Οι συμβασιούχοι συγκεντρώθηκαν από νωρίς το πρωί της Παρασκευής στην Ομόνοια.
Αυτήν την ώρα, οι συμβασιούχοι έχουν αποκλείσει τα γραφεία του ΟΑΕΔ στην οδό Πειραιώς, καθώς και το κτίριο του ΙΚΑ στην Ομόνοια και αναμένεται να παραμείνουν εκεί έως τις 14:00.
Οι εργαζόμενοι με συμβάσεις Stage διεκδικούν τη μονιμοποίησή τους στο Δημόσιο, καθώς εξυπηρετούν μόνιμες και διαρκείς ανάγκες.
Η κυβέρνηση, πάντως, έχει ξεκαθαρίσει ότι τα προγράμματα Stage θα καταργηθούν και όλες οι προσλήψεις στο Δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα θα διενεργούνται από το ΑΣΕΠ.
Επίσης, βάσει του σχεδίου νόμου που έχει παρουσιάσει η κυβέρνηση καταργείται η προσαύξηση της μοριοδότησης λόγω εμπειρίας στο Δημόσιο, καθώς και η συνέντευξη με εξαίρεση το ειδικό επιστημονικό προσωπικό. Ακόμα, καταργείται η μοροδιότηση όσων μετείχαν σε προγράμματα κατάρτισης του ΟΑΕΔ όπως και η διάκριση της ηλικίας που υπήρχε για τους άνω των 30 ετών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ακραία χιονοθύελλα στις ΗΠΑ – Τουλάχιστον 16 πολιτείες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης
- Μινεάπολη: Διαδηλωτές κατηγορούνται πως επιτέθηκαν σε πράκτορα – Ένας φέρεται να του δάγκωσε και του έκοψε το δάχτυλο
- Πάνος Ρούτσι: Βρισκόμαστε εδώ για να μη συνηθίσουμε τον θάνατο
- Τι είναι τελικά «φίλος» για το Instagram
- Ασήμι: Πώς μπορεί να αγοράσει κανείς σήμερα
- Βιγιαρεάλ – Ρεάλ Μαδρίτης 0-2: Στην κορυφή η «βασίλισσα» με ηγετικό Εμπαπέ!

