
Αύξηση 10,07% στο ενεργητικό αμοιβαίων κεφαλαίων από την αρχή του έτους
Σε 11,4 δισ. ευρώ έχει διαμορφωθεί το συνολικό ενεργητικό των αμοιβαίων κεφαλαίων στην χώρα, παρουσιάζοντας αύξηση 10,07% σε σχέση με την αρχή του έτους. Από τις συνολικά 22 ενεργές ΑΕΔΑΚ στον ελληνικό χώρα, οι 13 διαχειρίζονται ενεργητικό με μερίδιο αγοράς κάτω από το 2%.
106
Σε 11,4 δισ. ευρώ έχει διαμορφωθεί το συνολικό ενεργητικό των αμοιβαίων κεφαλαίων στην χώρα, παρουσιάζοντας αύξηση 10,07% σε σχέση με την αρχή του έτους.
Το 25,20% του συνολικού ενεργητικού, που ανέρχεται σε 2,8 δισ.ευρώ, διαχειρίζεται η εταιρία αμοιβαίων κεφαλαίων του ομίλου της Eurobank, η Eurobank EFG ΑΕΔΑΚ.
Ακολουθούν στην κατάταξη η Εθνική Asset Management ΑΕΔΑΚ με μερίδιο αγοράς επί του συνολικού ενεργητικού 17,37%, η Alpha Asset Management ΑΕΔΑΚ με 16,17%, η ΑΕΔΑΚ Ασφαλιστικών Οργανισμών με 10,04%, η Marfin Global Asset Management ΑΕΔΑΚ με 6,52% και η HSBC Ελλάς ΑΕΔΑΚ με 4,79%.
Σύμφωνα με στοιχεία από την Ένωση Θεσμικών Επενδυτών (ΕΘΕ), από τις συνολικά 22 ΑΕΔΑΚ που δραστηριοποιούνται στην χώρα, οι 13 διαχειρίζονται ενεργητικό με μερίδιο αγοράς κάτω από 2%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Αυτοψία στο δωμάτιο που βρισκόταν η Μυρτώ – Κρίσιμα στοιχεία από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου αναμένει η ΕΛ.ΑΣ.
- Ιράν: Ο ΥΠΕΞ Αραγκτσί θα συναντήσει τον Πούτιν στη Μόσχα τη Δευτέρα – Η Ρωσία επιβεβαιώνει την επίσκεψη
- Αντιπολεμική συναυλία για τη Γάζα: Κατάμεστα τα Προπύλαια – Ετοιμάζεται νέα ελληνική αποστολή του Global Sumud Flotilla
- ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 3-0 σετ: Εύκολα το 1-1 στη σειρά των τελικών ο «δικέφαλος» (vid)
- Η Έμιλι Μπλαντ παραδέχεται ότι μερικές φορές η Μέριλ Στριπ την «φόβιζε»
- Αντιφασιστική πορεία ενάντια στο άνοιγμα γραφείων του Εθνικού Μετώπου στους Αμπελόκηπους


