Πορεία διαμαρτυρίας μαθητών της Θεσσαλονίκης για την κατάσταση στα σχολεία
Συλλαλητήριο πραγματοποιούν το μεσημέρι της Πέμπτης μαθητές της Θεσσαλονίκης, διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία. Την ίδια ώρα, υπό κατάληψη τελούν 12 γυμνάσια και λύκεια του νομού. Καταλήψεις και στην Κρήτη.
53
Συλλαλητήριο πραγματοποιούν το μεσημέρι της Πέμπτης μαθητές της Θεσσαλονίκης, διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία. Την ίδια ώρα, υπό κατάληψη τελούν 12 γυμνάσια και λύκεια του νομού, ενώ καταλήψεις και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σημειώνονται και στην Κρήτη.
Οι μαθητές της Θεσσαλονίκης έχουν δώσει ραντεβού στις 12:30 στο άγαλμα Βενιζέλου και θα πραγματοποιήσουν πορεία στο κέντρο της πόλης, ζητώντας δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλους, 15% του κρατικού προϋπολογισμού για την Παιδεία, κατάργηση φροντιστηρίων, καθώς και να να φροντίσει το κράτος, ώστε όλοι οι νέοι να ολοκληρώνουν τη βασική εκπαίδευση μέχρι τα 18.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Αγγελιοφόρος, οι μαθητές της Θεσσαλονίκης αποφάσισαν να προχωρήσουν στη διαδήλωση μετά από πρωτοβουλία του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Θεσσαλονίκης, το οποίο σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για την «τραγική κατάσταση στην οποία έχουν φτάσει τα σχολεία».
Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι λόγω της υποχρηματοδότησης της Παιδείας, «βλέπουμε να πέφτουν στα κεφάλια μας σοβάδες από τα ταβάνια, ξεχαρβαλωμένες πόρτες, για αυτό κάνουμε μάθημα σε αίθουσες με αμίαντο, για αυτό σε πολλά σχολεία οι μαθητές έχουν μάθημα πρωί-απόγευμα, ενώ άλλοι κάνουν μάθημα μέχρι και σε λυόμενα».
Την ίδια ώρα, υπό κατάληψη παραμένουν 12 γυμνάσια και λύκεια του νομού. Οι καταλήψεις έχουν μπει στο στόχαστρο του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ο οποίος έχει ζητήσει επέμβαση της Αστυνομίας, ακόμη και συλλήψεις εάν κριθεί αναγκαίο.
Σχετικά, η διοίκηση της Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης εξέδωσε ψήφισμα στο οποίο τονίζει ότι είναι ανεπίτρεπτο να σύρονται στα αστυνομικά τμήματα και στα δικαστήρια ανήλικοι μαθητές και μαθήτριες.
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την εφημερίδα Έθνος, καταλήψεις και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιούν μαθητές και γονείς στην Κρήτη, καταγγέλλοντας τα κενά που παρατηρούνται στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, που έχουν ως αποτέλεσμα ορισμένα σχολεία να υπολειτουργούν και σε άλλα να μην γίνεται μάθημα. Περισσότερα από 30 δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΑΕΛ Novibet-Πανσερραϊκός 1-0: Άλμα των Θεσσαλών στη 10η θέση μέσω VAR, «βύθισαν» τους φιλοξενούμενους
- LIVE: Βιγιαρεάλ – Ρεάλ Μαδρίτης
- Τιμοκατάλογος ναρκωτικών σε τοίχο… σχολείου στη Θεσσαλονίκη
- Ο Θουκυδίδης στο Νταβός: Τι σημαίνει και από πού προέρχεται η φράση που χρησιμοποίησε ο Μαρκ Κάρνεϊ;
- Οι Ευρωπαίοι αντιδρούν και απαιτούν σεβασμό, μετά τις δηλώσεις Τραμπ για το Αφγανιστάν
- Αστέρας Τρίπολης – ΑΕΚ 0-1: Πέρασε από την Αρκαδία με σκόρερ τον Γιόβιτς (vids)

