Αμερικανικός νόμος θα προβλέπει πληρωμές σε «ανανήψαντες» Ταλιμπάν
Νομοσχέδιο που θα κυρωθεί από τον Αμερικανό πρόεδρο θα περιέχει διάταξη, με βάση την οποία θα πληρώνονται όσοι Ταλιμπάν αποκηρύξουν την βία. Την Παρασκευή θα συναντηθεί ο Μπαράκ Ομπάμα με τους στρατιωτικούς επικεφαλείς των επιχειρήσεων στο Αφγανιστάν.
106
Νομοσχέδιο που θα κυρωθεί από τον Αμερικανό πρόεδρο την Τετάρτη θα περιέχει διάταξη, με βάση την οποία θα πληρώνονται όσοι Ταλιμπάν αποκηρύξουν την βία, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της επιτροπής της αμερικανικής Γερουσίας για θέματα Αμυνας.
Η διάταξη έχει σχεδιαστεί για να εισάγει στο Αφγανιστάν ένα πρόγραμμα παρόμοιο με αυτό που εφαρμόζεται στο Ιράκ και έχει οδηγήσει πρώην μαχητές στην «επιστροφή στην ιρακινή κοινωνία».
Το μέτρο, σύμφωνα με το Reuters, αποτελεί μέρος της πολιτικής του Μπαράκ Ομπάμα που στοχεύει στην προσέγγιση των μετριοπαθών μελών των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν.
Ο Αμερικανός πρόεδρος θα συναντηθεί την Παρασκευή με τους αμερικανούς στρατιωτικούς επικεφαλείς που των επιχειρήσεων στο Αφγανιστάν, ενώ «πλησιάζει στο τέλος» της επανεξέτασης της αμερικανικής στρατηγικής στο Αφγανιστάν, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Ιωάννα Τούνη: Νέα δικάσιμος για την υπόθεση revenge porn – Γιατί δεν προβλήθηκε τo επίμαχο βίντεο, το μήνυμα της
- Ταυτοποιήθηκε 22χρονος που ανέβαζε βίντεο στα social media να κάνει κόντρες με τη μηχανή του
- ΚΑΠ: «Σπέρνουν» επιδοτήσεις, «θερίζουν» ανισότητες – Πολλά για τους λίγους, λίγα για τους πολλούς
- Μεντιλίμπαρ: «Σημαντικό το παιχνίδι με τον ‘Αγιαξ αλλά η προσοχή μας στον Βόλο»
- Βενεζουέλα: Η Ροντρίγκεζ φέρεται να συνεργάστηκε με τις ΗΠΑ στην ανατροπή Μαδούρο – Οι επαφές και οι απειλές
- Παρήγγειλε από το εξωτερικό 8 κιλά κάνναβης μέσω ταχυδρομείου – Συνελήφθη 33χρονος

