
Για το Φεβρουάριο αναβάλλεται η δίκη της ΔΕΚΑ
Για τις 8 Φεβρουαρίου αναβλήθηκε η δίκη του προέδρου και των έξι μελών του προηγούμενου ΔΣ της Δημόσιας Επιχείρησης Κινητών Αξιών (ΔΕΚΑ), κατηγορούμενων για απιστία, για τη υπόθεση του χρηματιστηρίου το 2000.
106
Για τις 8 Φεβρουαρίου αναβλήθηκε από το τριμελές εφετείο Κακουργημάτων η δίκη του πρώην προέδρου και των έξι μελών του προηγούμενου διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας Δημόσια Επιχείρηση Κινητών Αξιών (ΔΕΚΑ) που κατηγορούνται για απιστία στην υπηρεσία.
Η υπόθεση φθάνει στο ακροατήριο μετά από τρίτη αναίρεση που άσκησε η ολομέλεια του Αρείου Πάγου κατά της απόφασης του τριμελούς εφετείου κακουργημάτων, που είχε παύσει την ποινική δίωξη επικαλούμενο παραγραφή της κατηγορίας βάση του νόμου περί ευθύνης υπουργών του 1997 ο οποίος προέβλεπε ίδια ποινική μεταχείριση μεταξύ πολιτικών προσώπων και συμμετόχων σε μία υπόθεση.
Η αναίρεση από τον Άρειο Πάγο ασκήθηκε καθώς κρίθηκε ότι η παραγραφή των αδικημάτων που ισχύει για πολιτικά πρόσωπα δεν συμπαρασύρει τους συμμέτοχους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Θεσσαλονίκη: Σφοδρή σύγκρουση φορτηγού με I.X. αυτοκίνητο – Στο νοσοκομείο μια γυναίκα
- Απεργούν οι υπάλληλοι του ΕΦΚΑ και των Δικαστηρίων – «Αποτέλεσμα κοινωνικού αυτοματισμού οι επιθέσεις»
- Καταρρέει με πάταγο ο μύθος του «επιτελικού κράτους» Μητσοτάκη
- Ντέρμπι ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων στη Μελβούρνη ή τη Νέα Υόρκη; Η FIFA απαντάει…
- Πώς κατάφερε να σκορπίσει τον τρόμο ο 89χρονος μέσα σε λίγα λεπτά – Το χρονικό μέχρι τη σύλληψη και τα κενά ασφαλείας
- Eπιδόματα: «Ηλεκτρονικό φακέλωμα» θα καταγράφει ποιος παίρνει, τι και πόσα – Οι αλλαγές



