
Αρχές του 2010 αυξάνεται η επιστροφή του ΦΠΑ σε όλα τα αγροτικά προϊόντα
Γύρω στις 15/12 θα καταβληθούν οι επιδοτήσεις της νέας ΚΑΠ στους αγρότες, δήλωσε η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης. Είπε ακόμη ότι αρχές του 2010 αυξάνεται η επιστροφή του ΦΠΑ σε όλα τα προϊόντα από 7% σε 11% και σύντομα θα δοθεί ενίσχυση στους παραγωγούς αγελαδινού γάλακτος.
38
Το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής των προεκλογικών δεσμεύσεων του ΠΑΣΟΚ προς τους αγρότες παρουσίασε την Πέμπτη η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κατερίνα Μπατζελή.
Συγκεκριμένα:
- Γύρω στις 15 Δεκεμβρίου θα καταβληθούν οι επιδοτήσεις της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) στους παραγωγούς.
- Από τις αρχές του 2010 θα αυξηθεί η επιστροφή του ΦΠΑ σε όλα τα προϊόντα από 7% σε 11%. Από το ίδιο διάστημα θα εφαρμοστεί και η αυξημένη επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου.
- Σύντομα θα δοθεί ενίσχυση στους παραγωγούς αγελαδινού γάλακτος.
Παράλλληλα, στο πλαίσιο δράσης στο χώρο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έχει αποφασιστεί:
- Μέχρι το τέλος Νοεμβρίου θα έχει ψηφιστεί το νομοσχέδιο για το νέο καθεστώς ασφάλισης της αγροτικής παραγωγής και την αναδιάρθρωση του ΕΛΓΑ.
- Προχωρούν οι διαδικασίες για την ενεργοποίηση του ΕΦΕΤ, την αναδιοργάνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ και εξετάζεται η κατάργηση της Αγρογής ΑΕ. Για το φορέα αυτό, η κ. Μπατζελή ανέφερε ότι οι 270 προεκλογικές προσλήψεις είναι «ανύπαρκτες». Δεν υπάρχει προκήρυξη, δεν υπάρχει απόφαση, δεν ακολουθήθηκε καμιά διαδικασία. Επανεξετάζονται επίσης οι προσλήψεις (870) στον ΟΠΕΚΕΠΕ.
Η κ. Μπατζελή επαναβεβαίωσε ότι η Ελλάδα παραμένει σταθερά εναντίον των μεταλλαγμένων και εξετάζει τη λήψη μέτρων για την εμπορία των προϊόντων αυτών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Γαλλία: Λεωφορείο έπεσε στον Σηκουάνα – Στο τιμόνι εκπαιδευόμενος οδηγός, επιχείρηση διάσωσης επιβατών
- Ολυμπιακός: Τα δεδομένα για τη συμμετοχή των Ντόρσεϊ και Γουόρντ στο Game 2 με τη Μονακό
- Φερούτσο Λαμποργκίνι – Ο αγρότης με το μεγάλο όνειρο που δημιούργησε το πρώτο supercar στον κόσμο
- Εργατικό ατύχημα στο Superstar II: Σε κρίσιμη κατάσταση 41χρονος λοστρόμος που έπεσε από ύψος έξι μέτρων
- Δήμος Μετεώρων: Περισσότερες από 350 οικογένειες στηρίζει το κοινωνικό παντοπωλείο
- Ηλεία: Σπαρακτική ανάρτηση της μητέρας του ανήλικου που σκοτώθηκε με το πατίνι

