
Σε κλίμα συναίνεσης η αλλαγή φρουράς στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας
Μέσα σε κλίμα συναίνεσης έγινε η αλλαγή φρουράς στην ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας. Οι απελθόντες, υπουργός Ευ.Μεϊμαράκης και υφυπουργοί Κ.Τασούλας και Γ.Πλακιωτάκης, παρέδωσαν τα καθήκοντά τους στο νέο υπουργό Ευ.Βενιζέλο και τον αναπληρωτή υπουργό Π.Μπεγλίτη.
38
Μέσα σε κλίμα συναίνεσης έγινε αργά το μεσημέρι η αλλαγή φρουράς στην ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας. Οι απελθόντες, υπουργός Ευ.Μεϊμαράκης και υφυπουργοί Κώστας Τασούλας και Γιάννης Πλακιωτάκης, παρέδωσαν τα καθήκοντά τους στο νέο υπουργό Ευ.Βενιζέλο και τον αναπληρωτή υπουργό Παναγιώτη Μπεγλίτη.
Την επίσημη υποδοχή της νέας πολιτικής ηγεσίας ακολούθησαν οι δηλώσεις των απερχόμενων υπουργών και των νέων υπουργών.
Ο Ευ.Μεϊμαράκης, αφού ευχήθηκε καλή επιτυχία στη νέα πολιτική ηγεσία, δήλωσε: «Θα συμπαρασταθούμε στο έργο της». Τόνισε ακόμη ότι «ο χώρος της άμυνας πρέπει να μένει έξω από στείρες αντιπαραθέσεις και μικροκομματικές σκοπιμότητες».
Από την πλευρά του, ο νέος υπουργός Εθνικής Αμυνας, Ευ.Βενιζέλος, δήλωσε ότι έχει πλήρη γνώση της ευθύνης, που αναλαμβάνει όπως και πλήρη συνείδηση του ρόλου των ενόπλων δυνάμεων.
«Θεμελιακό μας καθήκον είναι η εδαφική ακεραιότητα και αξιοπρέπεια της Ελλάδας, όπως προβλέπει το Σύνταγμα. Προς αυτήν την κατεύθυνση θα κινηθούμε με αποτελεσματικότητα, διεκδικώντας τη μεγαλύτερη εθνική συναίνεση» είπε.
Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας, Παναγιώτης Μπεγλίτης, ευχαρίστησε τον ελληνικό λαό για την εμπιστοσύνη, που έδειξε προς την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου και επισήμανε ότι η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου «θα συμβάλει στην περαιτέρω ενίσχυση της αποτρεπτικής ισχύος των ενόπλων δυνάμεων, ώστε η Ελλάδα να γίνει ακόμη πιο δυνατή, κυρίαρχη και εθνικά ανεξάρτητη».
Ακολούθησε συνάντηση της απελθούσας πολιτικής ηγεσίας με τη νέα, μαζί με την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, η οποία διήρκεσε περίπου 50 λεπτά της ώρας. Στη συνέχεια, οι κύριοι Μεϊμαράκης και Βενιζέλος είχαν μεταξύ τους συνάντηση διάρκειας 15 λεπτών, ενώ ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας κ. Μπεγλίτης μετέβη στο νέο του γραφείο, όπου ενημερώθηκε διεξοδικά από τους απελθόντες υφυπουργούς για το σύνολο των αρμοδιοτήτων τους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Βινίσιους: «Εμείς οι διάσημοι ποδοσφαιριστές μπορούμε να κάνουμε πολλά για τον ρατσισμό»
- Αναφορές ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ νοσηλεύεται σε κώμα – Αντιδράσεις στις ΗΠΑ για τις απειλές Τραμπ κατά ιρανικών υποδομών
- The Expla-in Project| Βροχές: Πού χάνεται το νερό στην Ελλάδα;
- Jesse Davis: Ο κορυφαίος σαξοφωνίστας της σύγχρονης τζαζ έρχεται στην Αθήνα
- Αντιστρέφοντας το Brexit – Γιατί η Βρετανία ξαναγάπησε την ΕΕ
- Παιανία: Τι εκτιμούν οι Αρχές για τον άντρα που βρέθηκε νεκρός με δεματικά γύρω από τον λαιμό του

