51

Σε παραδοσιακά χαλαρούς τόνους κινήθηκαν οι πολιτικοί αρχηγοί παραμονή της προσφυγής στις κάλπες. Οικογενειακή επίσκεψη στο Μουσείο της Ακρόπολης για τον πρωθυπουργό, στο εκλογικό περίπτερο του ΠΑΣΟΚ στην πλατεία Κλαυθμώνος ο Γ.Παπανδρέου. Με συνεργάτες και δημοσιογράφους Αλ.Παπαρήγα, Αλ.Τσίπρας και Γ.Καρατζαφέρης. Στον Εθνικό Κήπο οι Οικολόγοι Πράσινοι.

Ο Κώστας Καραμανλής επισκέφθηκε το πρωί του Σαββάτου το νέο Μουσείο της Ακρόπολης μαζί με τη σύζυγό του Νατάσσα και τα δύο τους παιδιά, Αλίκη και Αλέξανδρο.

Εκεί τους περίμεναν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευάγγελος Αντώναρος, ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης, Πάνος Λειβαδάς και ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Ξεναγήθηκαν και στα τρία επίπεδα του Μουσείου από τον διευθυντή της Α Εφορείας Αρχαιοτήτων Αλέξανδρο Μάντη και στάθηκαν ιδιαίτερα στην αίθουσα του Παρθενώνα και στην αίθουσα του Ερέχθειου, όπου εκτίθενται οι πέντε από τις έξι Καρυάτιδες.

Ο Κώστας Καραμανλής θα αναχωρήσει το βράδυ του Σαββάτου ή το πρωί της Κυριακής για τη Θεσσαλονίκη όπου ασκεί το εκλογική του δικαίωμα. Θα επιστρέψει το απόγευμα και θα παρακολουθήσει την εκλογική διαδικασία αρχικά από το σπίτι του στη Ραφήνα και έπειτα από το Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Γιώργος Παπανδρέου επισκέφθηκε το πρωί του Σαββάτου το κεντρικό εκλογικό περίπτερο του ΠΑΣΟΚ στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Πολλοί υποστηρικτές του ΠΑΣΟΚ, κυρίως νέοι, τον υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα και συνθήματα και εκείνος συνεχάρη για τη δουλειά τους όλους τους εθελοντές που βρέθηκαν στο περίπτερο. Στο εκλογικό περίπτερο βρίσκονταν και ξένοι δημοσιογράφοι που συνομίλησαν με τον Γιώργο Παπανδρέου, ενώ θα ακολουθούσε συνάντηση με φίλους και συνεργάτες σε ουζερί.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα ψηφίσει στις 12:00 το πρωί της Κυριακής στη Νέα Ερυθραία και από τις έξι το απόγευμα θα βρίσκεται στα γραφείο του Κινήματος στην Ιπποκράτους.

Στην Καλλιθέα βρέθηκε με φίλους και συνεργάτες η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Ανάμεσά τους ήταν η Λιάνα Κανέλλη και ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας Κώστας Καζάκος, ενώ κοντά τους βρέθηκαν και ηθοποιοί και καλλιτέχνες.

Το κλίμα ήταν χαλαρό και ζεστό, όπως μετέδωσε το Mega, και η Αλέκα Παπαρήγα ήταν ευδιάθετη και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το ΚΚΕ θα έχει δυναμική στις εκλογές.

Με φίλους και συνεργάτες σε ουζερί στο Θησείο ήταν και ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος θα παρακολουθήσει την Κυριακή την εκλογική έκβαση από τα γραφεία του Συνασπισμού στην Κουμουνδούρου.

Στου «Μπαϊρακτάρη» βρέθηκε, εν τω μεταξύ, με συνεργάτες του ο Γιώργος Καρατζαφέρης, επιλέγοντας το ίδιο εστιατόριο όπου είχε παραθέσει γεύμα στους δημοσιογράφους την παραμονή των ευρωεκλογών. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ θα μεταβεί την Κυριακή το πρωί στη Θεσσαλονίκη για να ψηφίσει και θα επιστρέψει στην Αθήνα παρακολουθώντας τα αποτελέσματα από το γραφείο του κόμματος.

Ο επικεφαλής των Οικολόγων Πράσινων Νίκος Χρυσόγελος μαζί με μέλη του κόμματος έκαναν βόλτα στον Εθνικό Κήπο και το Μοναστηράκι.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ