Δύο νεκροί κατά τα επεισόδια μετά την επιστροφή Σελάγια στην Ονδούρα
Δύο άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη διάρκεια επεισοδίων που σημειώθηκαν μετά την επιστροφή του ανατραπέντα προέδρου Μανουέλ Σελάγια στην Ονδούρα, ενώ οι διαδηλώσεις διαμαρτυρίας συνεχίζονται. Η αιφνιδιαστική επιστροφή Σελάγια βύθισε στο χάος τη χώρα και το θέμα απασχόλησε τους ηγέτες που μετέχουν στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.
53
Δύο άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη διάρκεια επεισοδίων που σημειώθηκαν μετά την επιστροφή του ανατραπέντα προέδρου Μανουέλ Σελάγια στην Ονδούρα, ενώ οι διαδηλώσεις διαμαρτυρίας συνεχίζονται.
Η αιφνιδιαστική επιστροφή του Σελάγια τη Δευτέρα, σχεδόν τρεις μήνες μετά από την ανατροπή του, βύθισε στο χάος την Ονδούρα και προκάλεσε ανησυχία στη διεθνή κοινότητα, ενώ το θέμα απασχόλησε τους ηγέτες των κρατών και των κυβερνήσεων που μετέχουν στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση και ο Οργανισμός Αμερικανικών Κρατών (OAS) ανακοίνωσαν ότι θα ανακαλέσουν τους πρεσβευτές τους από την Ονδούρα.Ο ισπανός υπουργός Εξωτερικών Μιγκέλ Άνχελ Μορατίνος και ο γενικός γραμματέας του OAS Χοσέ Μιγκέλ Ινσούλζα έκαναν τη σχετική ανακοίνωση στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη.
Ωστόσο, προς το παρόν, ηde facto κυβέρνηση απορρίπτει τις εκκλήσεις της διεθνούς κοινότητας να αποκαταστήσει τον Μανουέλ Σελάγια στην εξουσία.
Ο Σελάγια έχει βρει καταφύγιο στηνπρεσβεία της Βραζιλίας στην πρωτεύουσα της Ονδούρας, Τεγκουσιγάλπα, από τη Δευτέρα. Οι αρχές διέκοψαν την παροχή ρεύματος και νερού στις εγκαταστάσεις της πρεσβείας, επιτρέποντας μόνο την παράδοση τροφής.
Παράλληλα, έχει επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας, προκειμένου να εμποδιστούν οι συγκρούσεις. Ωστόσο, η απαγόρευση δεν έχει πτοήσει τους υποστηρικτές του ανατραπέντος προέδρου, οι οποίοι συγκρούονται με τις ισχυρές δυνάμεις που έχουν περικυκλώσει την πρεσβεία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Οι δυο όροι της ΕΠΟ στον Λανουά πήγαν στα σκουπίδια
- ΕΟΔΥ: 7 θάνατοι από γρίπη την τελευταία εβδομάδα, οι εισαγωγές παραμένουν σε επικίνδυνα επίπεδα
- Ακίνητα: Έρχεται απογραφή σπιτιών – Τι πρέπει να κάνουν οι ιδιοκτήτες
- ΗΠΑ: Η ICE έχει συλλάβει τουλάχιστον τέσσερα παιδιά στη Μινεσότα, ανάμεσά τους έναν 5χρονο
- LIVE: Φενέρμπαχτσε – Άστον Βίλα
- LIVE: Μπολόνια – Σέλτικ