Δεν κλείνει τελικώς η ιστορική εφημερίδα Observer
Ο εκδοτικός όμιλος Guardian (GMG) ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να μην κλείσει την εφημερίδα Observer για την οποία υπήρχαν σκέψεις να διακόψει την έκδοσή της έπειτα από 200 και πλέον χρόνια ανελλιπούς κυκλοφορίας.
28
Ο εκδοτικός όμιλος Guardian (GMG) ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να μην κλείσει την εφημερίδα Observer για την οποία υπήρχαν σκέψεις να διακόψει την έκδοσή της έπειτα από 200 και πλέον χρόνια ανελλιπούς κυκλοφορίας.
Ο όμιλος, που εκδίδει επίσης την εφημερίδα Guardian, μελετούσε επίσης το ενδεχόμενο να μετατρέψει τον Observer σε περιοδικό.
Στην ανακοίνωσή του ο GMG σημειώνει ότι αποφασίστηκε να συνεχιστεί η κυκλοφορία του Observer και να υπάρξει μεγαλύτερη συνεργασία μεταξύ των δύο εφημερίδων.
Πολλές προσωπικότητες, όπως οι συγγραφείς Μάρτιν Έιμις και Σάλμαν Ρούσντι και ο τραγουδιστής του συγκροτήματος Blur, Ντέιμον Όλμπαρτν, συμμετείχαν σε μια εκστρατεία για να σωθεί ο Observer, μια εφημερίδα που ιδρύθηκε το 1791 και θεωρείται η παλαιότερη κυριακάτικη εφημερίδα του κόσμου.
Τον Ιούλιο η κυκλοφορία του Observer είχε πέσει στα 400.000 φύλλα, κατά μέσο όρο, ήταν δηλαδή μειωμένη κατά 7% (ή 30.00 αντίτυπα) σε σχέση με το 2008.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Πως η διατροφή επηρεάζει τον εγκέφαλό μας;
- Καιρός: Βροχές και καταιγίδες την Παρασκευή – Τι θα γίνει στην Αττική
- Τέλος στο αλαλούμ για το χαρτζιλίκι μέσω IRIS
- Τέμπη: Τι αποκαλύπτουν «χαμένα» έγγραφα
- ΑΑΔΕ: Ποια εισοδήματα και παροχές δεν πιάνει το ραντάρ της Εφορίας
- ΚΕΦΙΜ: Στην Ελλάδα η 2η υψηλότερη πραγματική φορολόγηση της εργασίας – Παραμένει σχεδόν ίδια με τα επίπεδα του 2019



