38

Παρατείνονται για ένα ακόμη 24ωρο οι διαβουλεύσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το πρόσωπο που θα ηγηθεί του ψηφοδελτίου του σχήματος στις εθνικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου.

Κατά τη συνεδρίαση της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, το Σάββατο απόντος του Αλέξη Τσίπρα, σε συνέχεια της χθεσινοβραδινής συνεδρίασης, δεν επετεύχθη και πάλι συμφωνία. Συνεχίστηκε η ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων σχετικά με πιθανές λύσεις, όπως π.χ. να ηγηθεί του ψηφοδελτίου ο κ. Αλαβάνος, να υπάρξει συλλογική ηγεσία ή ακόμη και κάποιο τρίτο πρόσωπο.

Ο γραμματέας του Συνασπισμού Δ.Βίτσας δήλωσε μετά τη συνεδρίαση ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ ενωμένα να δώσει τον εκλογικό αγώνα και αυτό θα γίνει.

Ο συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Θεωνάς τόνισε ότι κατά τη συζήτηση επαναλήφθηκε ομόφωνα η θέληση των μελών του ΣΥΡΙΖΑ να κατέβει ενωμένος στις επόμενες εκλογές, ωστόσο, σημείωσε, ότι τα προβλήματα δεν έχουν ακόμη λυθεί.

Επίσης ο Μανώλης Γλέζος δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελείται από σχήματα που το καθένα διατηρεί την αυτονομία των απόψεών του και δεν είναι εύκολο να υπάρξει συμφωνία και τόνισε την ανάγκη ο ΣΥΡΙΖΑ να μείνει ενωμένος.

Την Κυριακή συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΝ, προκειμένου να συζητήσει τις τελευταίες εξελίξεις, ενώ για το απόγευμα της Κυριακής έχει προγραμματιστεί νέα συνεδρίαση της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ