38

Στα χέρια του εισαγγελέα Πρωτοδικών Δ.Γκύζη βρίσκεται το πόρισμα για τα αίτια της καταστροφικής πυρκαγιάς στην βορειοανατολική Αττική, μετά την έρευνα που διενήργησε η Πυροσβεστική. Το πόρισμα παρέλαβε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ιωάννης Σακελάκος, ο οποίος είχε διατάξει την έρευνα.

Ο κ. Γκύζης θα συνεχίσει την έρευνα λαμβάνοντας συμπληρωματικές ή και νέες καταθέσεις, ώστε να εξακριβώσει εάν η φωτιά και οι καταστροφικές συνέπειές της οφείλονται σε δόλο ή σε αμέλεια, ενώ, εφόσον εντοπίσει οποιεσδήποτε ευθύνες, θα στείλει κλήσεις για καταθέσεις με την ιδιότητα του υπόπτου σε όποια πρόσωπα κρίνει ότι πρέπει να λογοδοτήσουν.

Η εισαγγελική έρευνα έχει δύο κατευθύνσεις, καθώς θα εστιάσει τόσο στο πόρισμα της πυροσβεστικής, από το οποίο φαίνεται να προκύπτουν ευθύνες για τουλάχιστον ένα πρόσωπο, όσο και σε ενδεχόμενες ευθύνες αρμόδιων κρατικών λειτουργών.

Ο κ. Σακελάκος, εξάλλου, έχει αποστείλει επιστολές προς τα αρμόδια στελέχη της υπηρεσίας δασών, στα οποία υπενθυμίζει παλαιότερη παραγγελία του πρώην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γιώργου Σανιδά, για την εποπτεία, που πρέπει να ασκείται σε καμένες εκτάσεις προς αποτροπή οποιονδήποτε ενεργειών καταπατήσεων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ