Τριάντα αριστουργήματα της Εθνικής Πινακοθήκης φωτίζονται από τον κυκλαδίτικο ήλιο
Τριάντα έργα από τη συλλογή της Εθνικής Πινακοθήκης, που όλα αποκτήθηκαν τα τελευταία 17 χρόνια, υποδέχεται σήμερα, Τετάρτη, το νησί της Σίφνου. Η έκθεση Νέα Αποκτήματα 1992-2009. Από τις συλλογές της Εθνικής Πινακοθήκης, Παραστατική Τέχνη εγκαινιάζεται απόψε στο Παλιό Σχολείο του Κάστρου και θα διαρκέσει έως τις 31 Αυγούστου.
43
Τριάντα έργα από τη συλλογή της Εθνικής Πινακοθήκης, που όλα αποκτήθηκαν τα τελευταία 17 χρόνια, υποδέχεται σήμερα, Τετάρτη, το νησί της Σίφνου. Η έκθεση Νέα Αποκτήματα 1992-2009. Από τις συλλογές της Εθνικής Πινακοθήκης, Παραστατική Τέχνη εγκαινιάζεται απόψε στο Παλιό Σχολείο του Κάστρου.
Οι Αλέκος Φασιανός, Δημήτρης Μυταράς, Παναγιώτης Τέτσης, Χρόνης Μπότσογλου, Δήμος Σκουλάκης, Δημοσθένης Κοκκινίδης, Δανιήλ, Γιώργος Μαυροΐδης, Μιχάλης Μανουσάκης, Χρήστος Καπράλος , αλλά και οι Γιώργος Ρόρρης, Γιώργος Μανουσάκης, Ξενοφών Μπήτσικας, Μιχάλης Μαδένης, Νίκος Σαχίνης κ.ά. δίνουν το εικαστικό τους «παρών» στην έκθεση, στην οποία περιλαμβάνεται και μια δειγματοληπτική παρουσίαση γλυπτών του Γιάννη Αβραμίδη, της Φρόσως Ευθυμιάδη-Μενεγάκη και του Χρήστου Καπράλου.
Η επιμελήτρια της Εθνικής Πινακοθήκης Λίνα Τσίκουτα αναφέρει στο Βήμα ότι η έκθεση προτείνει μια ανάγνωση της παραστατικής τέχνης των τελευταίων δεκαετιών με βάση το υπάρχον υλικό.
Το πρώτο επίπεδο σύνδεσης των έργων είναι ότι αποκτήθηκαν τα τελευταία 17 χρόνια. Ένα δεύτερο επίπεδο αφορά την ποιότητά τους: πρόκειται για σημαντικά, ενδιαφέροντα και αντιπροσωπευτικά έργα. Όσο για την επιλογή τους, έγινε με γνώμονα τους καλλιτέχνες και την αξία των έργων.
Η έκθεση θα διαρκέσει ως τις 31 Αυγούστου. Ώρες λειτουργίας: 19.00- 23.00.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Επίδειξη μίσους στη Βόρεια Ιρλανδία: Ομοίωμα τζαμιού πυρπολήθηκε έξω από το Μπέλφαστ
- H OpenAI απαντά στην Anthropic με νέο πολυεργαλείο για επιχειρήσεις
- Κωνσταντίνος Αργυρός – Οι «Καμπάνες» του, γίνονται το πρώτο ελληνόφωνο άλμπουμ στα Billboard
- Προοπτική για κοινωνικές κατοικίες ιατρών στην Κάρπαθο
- Τραγωδία στη Γαλλία μετά την πρόκριση στα ημιτελικά του Μουντιάλ: 17χρονη έχασε τη ζωή της μετά από πτώση από φορτηγό (vids)
- Σισμανόγλειο: Στον εισαγγελέα ο 76χρονος που προκάλεσε τη φωτιά στο νοσοκομείο
- Τοξικότητα κυβερνητικής κοπής
- Diamond League: Τεντόγλου και Τζένγκο δοκιμάζονται στο Μονακό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442