30

Οργανωμένο κύκλωμα που προωθούσε μετανάστες με πλαστά διαβατήρια σε χώρες της ΕE και τις ΗΠΑ εξάρθρωσε η Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής.

Το κύκλωμα εντοπίστηκε σε συνεργασία με τις γερμανικές, γαλλικές και αμερικανικές αρχές και συνελήφθησαν δεκαέξι άτομα: ένας Ιταλός, τέσσερις Αφγανοί, έξι Πολωνοί και πέντε Ιρανοί.

Οι οκτώ από τους συλληφθέντες είναι μέλη του κυκλώματος, ενώ οι άλλοι οκτώ είναι πέντε ανήλικοι και τρεις ακόμη μετανάστες, που είχαν πλαστά διαβατήρια.

Οι διακινητές λαθρομεταναστών, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο διευθυντής της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Ταξίαρχος Βασίλης Κορδαλής, εντόπιζαν τους ενδιαφερόμενους αλλοδαπούς, τους οποίους προμήθευαν με πλαστά διαβατήρια.

Στη συνέχεια, νόμιμοι μετανάστες έβγαζαν εισιτήρια δήθεν για λογαριασμό τους και μετέβαιναν στο αεροδρόμιο, όπου λάμβαναν κανονικά κάρτα επιβίβασης.

Τις κάρτες επιβίβασης παραλάμβαναν οι παράνομοι μετανάστες με τα πλαστά διαβατήρια. Κάθε παράνομος μετανάστης πλήρωνε 1.500 έως 2.000 ευρώ.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πολυτελές αυτοκίνητο, δέκα πλαστά διαβατήρια, ένα βιβλιάριο καταθέσεων, φωτογραφίες, 5.000 ευρώ και εννέα κινητά τηλέφωνα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ