Με φωτογραφία του Χίτλερ «απαντά» το Ισραήλ στους πολέμιους του εποικισμού
Το Ισραήλ διέταξε τους διπλωμάτες του να κυκλοφήσουν διεθνώς μια παλιά φωτογραφία Παλαιστίνιου θρησκευτικού ηγέτη με τον Αδόλφο Χίτλερ, στοχεύοντας στην κάμψη των διεθνών επικρίσεων για το σχέδιο εποικισμού της Ανατολικής Ιερουσαλήμ. Η εντολή δόθηκε από τον Αβιγκντορ Λίμπεραμαν...
51
Το Ισραήλ διέταξε τους διπλωμάτες του να κυκλοφήσουν διεθνώς μια παλιά φωτογραφία Παλαιστίνιου θρησκευτικού ηγέτη με τον Αδόλφο Χίτλερ, στοχεύοντας να μετριάσει τις διεθνείς επικρίσεις για το σχέδιο εποικισμού της Ανατολικής Ιερουσαλήμ.
Ισραηλινοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ο υπουργός Εξωτερικών Αβιγκντορ Λίμπερμαν συμβούλεψε τους Ισραηλινούς πρεσβευτές να κυκλοφορήσουν μία φωτογραφία του 1941, η οποία απεικονίζει τον Χατζ Αμίν αλ-Χουσεϊνί, τότε μεγάλο Μουφτή της Ιερουσαλήμ, δίπλα στον Χίτλερ στο Βερολίνο.
Σκοπός του Λίμπερμαν, σύμφωνα με Ισραηλινό αξιωματούχο, είναι να «ντροπιάσει» τις δυτικές κυβέρνησεις τόσο ώστε να μετριάσουν την πίεση προς το Ισραήλ προκειμένου να παγώσει σχέδιο εποικισμού σε εδάφη που ανήκουν στην οικογένεια του μουφτή στην Ανατολική Ιερουσαλήμ.
Το Ισραήλ κατέλαβε την Ανατολική Ιερουσαλήμ το 1967, υποστηρίζοντας -χωρίς διεθνή αναγνώριση- ότι η Ιερουσαλήμ είναι η πρωτεύουσα του Κράτους.
Ορισμένοι διπλωμάτες αντέδρασαν στην κίνηση του Λίμπερμαν, τονίζοντας ότι το Ισραήλ θα επικριθεί ακόμη περισσότερο διεθνώς γιατί θα δείξει ότι παραμερίζει την ευρύτερη διαμάχη με τους Παλαιστινίους που διεκδικούν την Ανατολική Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του μελλοντικού του κράτους.
Ερωτηθείς γιατί ο Αβιγκντορ Λίμπεραν έδωσε την επίμαχη εντολή, κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε λακωνικά: «Γιατί είναι σημαντικό να γνωρίζει ο κόσμος τα γεγονότα».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- LIVE: Ολυμπιακός – Αρμάνι Μιλάνο
- Παναθηναϊκός – ΖΑΟΝ 3-0 σετ: Άνετα το 1-0 στους τελικούς των Γυναικών οι «πράσινες»
- Το άγαλμα της Μπρίτζετ Τζόουνς θα μείνει για πάντα στην πλατεία Λέστερ του Λονδίνου
- Ζεις τη ζωή σου ή τη σκηνοθετείς; Η γενιά που ξέχασε πώς να χτίζει αληθινές σχέσεις
- Ολυμπιακός: Η 12άδα για το παιχνίδι με την Αρμάνι Μιλάνο
- Λέσβος: Βράζει το νησί με τις επιπτώσεις του αφθώδους πυρετού – Κρίσιμο ραντεβού με Σχοινά για τους κτηνοτρόφους
- Εφιάλτης για 30χρονο στο Αίγιο – Έξι άτομα τον απήγαγαν και τον ξυλοκόπησαν άγρια
- Συντάξεις: Κύμα εξόδου των ασφαλισμένων – Προς νέο ρεκόρ συνταξιοδοτήσεων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 16.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/abhijith-chandran-z4ylX1Z5FQE-unsplash-315x220.jpg)
































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442