
Εν μέσω παραβιάσεων η ελληνοτουρκική συνάντηση για τα ραντάρ του ΝΑΤΟ
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι συνομιλίες Αθήνας-Αγκυρας υπό τον Αμερικανό διοικητή του στρατηγείου του ΝΑΤΟ στη Σμύρνη για τη διασύνδεση των ραντάρ ΝΑΤΟϊκού ενδιαφέροντος των δύο χωρών και τη διασύνδεση των εναέριων χώρων Ελλάδας- Τουρκίας για σκοπούς της Συμμαχίας. Οι επαφές πραγματοποιούνται με φόντο νέες τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο.
30
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διήμερες συνομιλίες Αθήνας-Αγκυρας, υπό τον Αμερικανό διοικητή του στρατηγείου του ΝΑΤΟ στη Σμύρνη για τη διασύνδεση των ραντάρ ΝΑΤΟϊκού ενδιαφέροντος των δύο χωρών και τη διασύνδεση των εναέριων χώρων Ελλάδας- Τουρκίας για σκοπούς της Συμμαχίας.
Οι επαφές πραγματοποιούνται με φόντο νέες τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο. Συγκεκριμένα, δύο σχηματισμοί τουρκικών μαχητικών από 16 αεροσκάφη παραβίασαν την Τρίτη τον εναέριο χώρο της Ελλάδας στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο.
Στο θέμα των ελληνοτουρκικών σχέσεων αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος, υπενθυμίζοντας πως βρέθηκε λύση στο θέμα της υφαλοκρηπίδας με την γειτονική Αλβανία.
Για το θέμα των συνομιλιών υπό τον Αμερικανό πτέραρχο, ο κ. Αντώναρος παρέπεμψε στις αρμόδιες υπηρεσίες, αρκούμενος να δηλώσει ότι πρόκειται για καθιερωμένες συζητήσεις μεταξύ υπηρεσιακών παραγόντων στο πλαίσιο του διαλόγου για τη νέα δομή του ΝΑΤΟ.
«Δεν έχουν καμία σχέση αυτές οι συζητήσεις με τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στο Αιγαίο. Δεν είναι δε διμερείς, συμμετέχουν όλες οι χώρες του ΝΑΤΟ» πρόσθεσε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μαρούσι: Πώς βρέθηκε στο κενό η 27χρονη – Νοσηλεύεται εκτός κινδύνου
- Ουγγαρία – Ελλάδα 13-12: Πρεμιέρα με ήττα για την Εθνική στα προκριματικά του World Cup στην Αλεξανδρούπολη
- Νορβηγία: Δύο νεκροί και δύο τραυματίες από χιονοστιβάδα
- Αλ. Τσίπρας: Το μόνο ασυμβίβαστο που θα έπρεπε να θεσπιστεί είναι αυτό του πρωθυπουργού και του πολιτικού απατεώνα
- Παρίσταναν τους λογιστές ξεγελώντας δεκάδες θύματα – Πάνω από 1,2 εκατ. ευρώ η λεία, εννιά συλλήψεις
- Αυτός είναι ο πρώτος στόχος της Λίβερπουλ για αντί-Σαλάχ

