Τρίτη 07 Ιουλίου 2026
weather-icon 32o
Το διεθνές δίκαιο, απάντηση στις τουρκικές προκλήσεις λέει η Ντ.Μπακογιάννη

Το διεθνές δίκαιο, απάντηση στις τουρκικές προκλήσεις λέει η Ντ.Μπακογιάννη

Με ψυχραιμία και πάντοτε βασισμένοι στο διεθνές δίκαιο αντιμετωπίζουμε την τουρκική προκλητικότητα, δήλωσε το Σάββατο η υπουργός Εξωτερικών, στέλνοντας μήνυμα στην Αγκυρα για τις παραβιάσεις στο Αιγαίο και την πρόθεσή της να προχωρήσει σε γεωφυσικές έρευνες και εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Πάντως, η Αντιπολίτευση καλεί την κυβέρνηση να αλλάξει πολιτική έναντι της Τουρκίας.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

30

Με αυτοπεποίθηση και ψυχραιμία και πάντοτε βασισμένοι στο διεθνές δίκαιο αντιμετωπίζουμε την τουρκική προκλητικότητα, δήλωσε το Σάββατο η υπουργός Εξωτερικών, στέλνοντας μήνυμα στην Αγκυρα για τις παραβιάσεις στο Αιγαίο και την πρόθεσή της να προχωρήσει σε γεωφυσικές έρευνες και εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Σχετικά με το επικείμενο ταξίδι της στην Τουρκία η ΝτόραΜπακογιάννη απάντησε πως έχει αποδεχθεί την σχετική πρόσκληση, αλλά έχει ένα εξαιρετικά βεβαρημένο πρόγραμμα αυτό τον καιρό, οπότεοι ημερομηνίες θα καθοριστούν διά της διπλωματικής οδού.

Υπενθυμίζεται ότι η Αγκυρα προγραμματίζει γεωφυσικές έρευνες σε περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου που περιλαμβάνει και ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η σχετική απόφαση ελήφθη το καλοκαίρι του 2008, ωστόσο, έγινε γνωστή με ένα χρόνο καθυστέρηση.

Το μπαράζ προκλήσεων έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις από πλευράς Αντιπολίτευσης. Την ανησυχία του για τις εξελίξεις εξέφρασε το ΠΑΣΟΚ μέσω του πολιτικού εκπροσώπου για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής Ανδρέα Λοβέρδου.

«Κάθε μέρα προκύπτει από την πλευρά της Τουρκίας και ένα νέο θέμα, που επιβαρύνει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Κάθε ημέρα, επίσης, επιβεβαιώνεται η εκτίμησή μας, ότι η κυβέρνηση της ΝΔ δεν έχει σχέδιο, δεν έχει τακτική, δεν έχει στρατηγική απέναντι στην Τουρκία» τόνισε.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης κάλεσε την κυβέρνηση να συνδέσει την ευρωπαϊκή πορεία της Αγκυρας, εν όψει και της Συνόδου της ΕΕ του Δεκεμβρίου, με τη ριζική αλλαγή της συμπεριφοράς της.

Από πλευράς ΛΑΟΣ ο βουλευτής Κ.Αϊβαλιώτης δήλωσε: «Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣΓιώργος Καρατζαφέρης, έχει προβλέψει ότι τα πράγματα οδηγούνται σε θερμό επεισόδιο μέσα στον Αύγουστο.

» […]Η κυβέρνηση κοιμάται και ο Τούρκος σχεδιάζει. Ο Θεός να βάλει το χέρι του.»

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Σχόλια
Γράψτε το σχόλιό σας
0 /50
0 /2000

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: [email protected], Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Ιουλίου 2026
Cookies